• 19 Απριλίου 2024,

Έκπληξη ΚΙΝΑΛ με Κωστή Σιμιτσή

 Έκπληξη ΚΙΝΑΛ με Κωστή Σιμιτσή

Το μεσημέρι της Τρίτης ο Κωστής Σιμιτσής ταξίδευε στο εξωτερικό όταν χτύπησε το τηλέφωνό του και στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμή ήταν η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά. Τον ενημέρωσε ότι το ΚΙΝΑΛ επέλεξε τον ίδιο ως υποψήφιο περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Ο κ. Σιμιτσής, όσο κι αν επεδίωκε κάτι ανάλογο δεν περίμενε ότι τελικά θα αναδεικνυόταν ως η επιλογή του ΚΙΝΑΛ.

Ίσως να είχαν προβάδισμα ενδιαφερόμενοι και προταθέντα στελέχη από την περιοχή της Θράκης, με επικρατέστερη έως εκείνη τη στιγμή την υποψηφιότητα του Γιώργου Πεταλωτή. Εκ των υστέρων προέκυψε ότι όπως ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Πετρίδης, έτσι και ο κ. Πεταλωτής δεν δέχθηκαν την πρόταση. Υπέρ του Κωστή Σιμιτσή μέτρησε η εμπειρία του στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και το γεγονός ότι στηρίζει την υποψηφιότητά του και η Δημοκρατική Αριστερά.

Κάπως έτσι οι συνθήκες αλλάζουν για έναν άνθρωπο το Νοέμβριο του 2005 άρχισε να ασχολείται με την τοπική αυτοδιοίκηση, αφού τότε πρωτοεμφανίστηκε ως υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας.

Αυτό είχε γίνει το φθινόπωρο του 2005, ενώ το φθινόπωρο του 2018 ο Κωστής Σιμιτσής αλλάζει «γήπεδο» και μετακινείται στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Στο εξωτερικό βρισκόταν επειδή μετείχε σε δραστηριότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών. Οι πρώτες του προεκλογικές ενέργειες σε όλη την ΑΜΘ προγραμματίζονται για την ερχόμενη εβδομάδα.

Μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ ο Κωστής Σιμιτσής δήλωσε: «Έμαθα τα νέα από το τηλεφώνημα της προέδρου του ΚΙΝΑΛ. Ομολογώ ότι εκείνη τη στιγμή μου λύθηκαν τα γόνατα, καθώς πρόκειται για μεγάλη τιμή στο πρόσωπό μου. Το βάρος των ευθυνών είναι μεγάλο κι εγώ θα βρίσκομαι σε διαφορετικό επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Πρέπει να ξεσηκώσουμε τον προοδευτικό κόσμο. Διαπιστώνω ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει διατηρήσει τα στελέχη και τις δυνάμεις του στην τοπική αυτοδιοίκηση. Το ψηφοδέλτιό μας θα είναι στη δυάδα με υψηλό ποσοστό. Δεν είναι μειονέκτημα το γεγονός ότι προέρχομαι από την Ανατολική Μακεδονία. Για μένα είναι μια πρόκληση».

Θετική ήταν η αντίδραση της Συντονιστικής Δημοτικής Οργάνωσης Καβάλας του Κινήματος Αλλαγής που εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Συντονιστική Δημοτική Οργάνωση Καβάλας του Κινήματος Αλλαγής εκφράζει την απόλυτη ικανοποίηση για την επιλογή του πρώην δημάρχου Καβάλας Κωστή Σιμιτσή ως υποψήφιου περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τον οποίον περιβάλει με απόλυτη εμπιστοσύνη και του εύχεται καλή επιτυχία στην προεκλογική του μάχη.

Για τη Σ.Δ.Ο. Καβάλας

Η Πρόεδρος: Μαρία Τσουρή

ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ

Το μεσημέρι της Τετάρτης από τα κεντρικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής στάλθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου με το οποίο ανακοινώθηκε επισήμως η υποψηφιότητα του Κωστή Σιμιτσή για την περιφέρεια ΑΜΘ:

Μετά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κινήματος Αλλαγής Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης την Πέμπτη 4/10/2018 με θέμα τις επικείμενες εκλογές 2ου βαθμού Αυτοδιοίκησης και αφού ακολούθησαν διαδικασίες πολιτικής διαβούλευσης, και την σύμφωνη γνώμη όλων των στελεχών μας που είχαν εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον, η Επιτροπή Αυτοδιοίκητων Εκλογών κατέληξε στην ακόλουθη ομόφωνη απόφαση:

«Αποφασίζουμε την πολιτική στήριξη του Κώστα Σιμιτσή ως επικεφαλής ευρείας αυτοδιοικητικής παράταξης που θα διεκδικήσει την εμπιστοσύνη και την εντολή των πολιτών για αλλαγή στην Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης.

Ο Κώστας Σιμιτσής είναι Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει αναγορευθεί Διδάκτωρ Νομικής από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με αντικείμενο το Διεθνές Δίκαιο και είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Ειδικεύεται κυρίως σε υποθέσεις διοικητικού και εμπορικού δικαίου, δημόσιων και ιδιωτικών συμβάσεων, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κοινωνικού ασφαλιστικού δικαίου.

Από 1/1/2007 έως και 31/8/2014 διετέλεσε Δήμαρχος Καβάλας. Επίσης διετέλεσε Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (2011 – 2014) και τακτικό μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2010 – 2014).

Ως επικεφαλής μιας προοδευτικής, αυτόνομης, αυτοδιοικητικής παράταξης με την συνεργασία και συμπόρευση ευρύτερων κοινωνικών και παραγωγικών δυνάμεων της Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης, μπορεί να εγγυηθεί το σχεδιασμό και την εφαρμογή ενός σύγχρονου αναπτυξιακού προγράμματος που θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο δημιουργικής προσπάθειας για την περιοχή.

Το Κίνημα Αλλαγής με όλες τις δυνάμεις του θα στηρίξει αυτήν την προσπάθεια».

Διαβάστε επίσης