• 19 Μαΐου 2024,

Εκπόνηση μελέτης κατασκευής στεγάστρου στο γήπεδο “Ανθή Καραγιάννη”

 Εκπόνηση μελέτης κατασκευής στεγάστρου στο γήπεδο “Ανθή Καραγιάννη”

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη το πρωί της Παρασκευής. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης δεν είχαν μεγάλο ενδιαφέρον. Παρά ταύτα υπάρχουν τρεις αποφάσεις που αξίζουν να γίνουν περισσότερο γνωστές.

Ο Δήμος Καβάλας αλλάζει την προτεραιότητα του ως προς τα έργα του προγράμματος του Υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης». Δίνει προτεραιότητα σε δύο έργα της ΔΕΥΑΚ. Το πρώτο αφορά την συντήρηση υφιστάμενου αντλιοστασίου και το δεύτερο είναι έργο στην ύδρευση στην περιοχή των Κρηνίδων. Με άλλη απόφαση ενισχύεται με χρήματα ο κωδικός πληρωμών χρημάτων λόγω δικαστικών αποφάσεων.

Ειδικότερα ο Δήμος Καβάλας πρέπει να αποζημιώσει εργολάβο που εκτέλεσε το 2009 έργο στην πόλη της Καβάλας. Ο εργολάβος είχε διαφορές από τότε με τον Δήμο Καβάλας, προσέφυγε στη δικαιοσύνη και έτσι δικαιώθηκε να εισπράξει ποσό 85.000 ευρώ. Ο Δήμος Καβάλας ξεκίνησε τη διαδικασία για να τον αποζημιώσει. Η καταβολή της αποζημίωσης φαίνεται ότι θα γίνει άμεσα αλλά και τμηματικά.

Ακόμα πιο ενδιαφέρουσα είναι η απόφαση που πήρε χθες η Οικονομική Επιτροπή για να χρηματοδοτήσει τη μελέτη κατασκευής στεγάστρου στο γήπεδο «Ανθή Καραγιάννη».

Πρόκειται για μία υπόσχεση αρχές του φετινού καλοκαιριού του Υπουργού Αθλητισμού κ.Αυγενάκη, παρουσία μάλιστα του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου. Ο κ. Αυγενάκης είχε υποσχεθεί έργα αναβάθμισης του «Ανθή Καραγιάννη» από τα οποία ξεχωρίζει η κατασκευή στεγάστρου πάνω από τις κερκίδες των δημοσιογραφικών θεωρείων. Επειδή για αυτό δεν υπάρχει μελέτη, αποφασίστηκε η χρηματοδότηση της μελέτης του στεγάστρου με το ποσό των 60.000 ευρώ.

Η μελέτη θα γίνει από ειδικό επιστήμονα που θα έχει σύντομη προθεσμία προκειμένου να την παραδώσει στο Δήμο Καβάλας. Έχοντας στα χέρια του ο Δήμος Καβάλας τη συγκεκριμένη μελέτη θα επανέλθει και στον κ. Αυγενάκη και στην Περιφέρεια ζητώντας στη συνέχεια τη χρηματοδότηση του έργου.

Άλλωστε και η Περιφέρεια αλλά και το Υπουργείο Αθλητισμού είχαν υποσχεθεί τη χρηματοδότηση του έργου με ορό το έργο αυτό να είναι ώριμο δηλαδή να έχει την απαραίτητη η μελέτη του.

Διαβάστε επίσης