• 8 Μαΐου 2024,

Η αναμενόμενη μείωση στα δρομολόγια των πλοίων από Καβάλα προς τα νησιά του Β. Αιγαίου

 Η αναμενόμενη μείωση στα δρομολόγια των πλοίων από Καβάλα προς τα νησιά του Β. Αιγαίου

Τα δεδομένα που ήδη γνωρίζαμε δεν άλλαξαν. Από την προσεχή Δευτέρα 6 Σεπτέμβρη τροποποιούνται τα δρομολόγια από το λιμάνι της Καβάλας με προορισμό τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου.

Γίνονται φθινοπωρινά. Μειώνονται με προοπτική να διατηρηθούν περίπου ίδια όλη την επόμενη χειμερινή περίοδο. Η μείωση των δρομολογίων είναι μεγαλύτερη φέτος το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Αυτό γιατί ένα από τα χειμερινά δρομολόγια από την Καβάλα προς τα νησιά μεταφέρεται- όπως είναι γνωστό και έγινε την περασμένη άνοιξη- προκειμένου να εκτελείτε από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Κατόπιν τούτου το λιμάνι της Καβάλας το φθινόπωρο και όπως φαίνεται και το χειμώνα, θα φιλοξενεί πλοία τέσσερις από τις επτά ημέρες της εβδομάδος. Το πιο συνηθισμένο πλοίο και δρομολόγιο είναι το «Aqua Star» που θα συνδέει το λιμάνι της Καβάλας με τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο τρεις φορές την εβδομάδα. Κάθε Τετάρτη θα φτάνει στο λιμάνι της Καβάλας στο «Blue Star Mykonos». Όμως την ερχόμενη εβδομάδα και για μία περίπου εβδομάδα θα αντικατασταθεί από το «Blue Star Χίος» (φωτογραφία).

Παράδοξο της υπόθεσης το γεγονός ότι ενώ τα συγκεκριμένα δρομολόγια επηρεάζονται από τη φθινοπωρινή περίοδο και μειώνονται από τη Δευτέρα, δεν συμβαίνει το ίδιο με τα δρομολόγια των φέρι μποτ.

Για τα δεδομένα του λιμανιού της Καβάλας είναι γεγονός πρωτοφανές. Τα δρομολόγια από Καβάλα για Πρίνο και το αντίστροφο να είναι πολλά ,όπως τον Αύγουστο, όλο το μήνα Σεπτέμβρη. Είναι κάτι που οφείλεται στον ανταγωνισμό μεταξύ των εταιρειών.

Ας δούμε πιο αναλυτικά τα δρομολόγια από την Καβάλα προς τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου:

Κάθε Τρίτη στις 4:30 το απόγευμα θα αναχωρεί από το λιμάνι της Καβάλας το Aqua Star για την Λήμνο, τον Άγιο Ευστράτιο και τελικά το λιμάνι του Λαυρίου. Το ίδιο θα γίνεται κάθε Πέμπτη και κάθε Κυριακή. Όταν προετοιμαστεί το «Aqua Blue» και επανέλθει στα δρομολόγια τότε θα αντικαταστήσει το «Aqua Star». Το μοναδικό διαφορετικό δρομολόγιο είναι αυτό την Τετάρτη 9:30 το βράδυ.

Το πλοίο Blue Star Mykonos  -προσωρινά όπως είπαμε το πλοίο Blue Star Χίος- θα αναχωρεί από την Καβάλα για Λήμνο- Μυτιλήνη -Οινούσσες –Χίος- Βαθύ- Καρλόβασι- Φούρνους – Άγιο Κήρυκο- Μύκονο – Σύρο και Πειραιά. Το πλοίο Aqua Star θα έρχεται στην Καβάλα δύο περίπου ώρες πριν την προγραμματισμένη του αναχώρηση ενώ την Τετάρτη το απόγευμα το Blue Star Mykonos (και προσωρινά το Blue Star Χίος) θα έρχεται στην Καβάλα απογευματινές ώρες.

Προς το παρόν η κίνηση από και προς τα νησιά του Β. Αιγαίου παρουσιάζει τη συνηθισμένη εξέλιξη. Μειώνεται αργά αλλά σταθερά. Οι επιστροφές είναι φυσικά περισσότερες από τις αναχωρήσεις. Μειωμένη είναι και η κίνηση προς τη Θάσο. Εξαίρεση είναι και θα συνεχίσουν να είναι τον Σεπτέμβρη τα δρομολόγια πριν το κάθε Σαββατοκύριακο. Χθες για παράδειγμα υπήρχε κίνηση γενικώς από το λιμάνι της Καβάλας.

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης