• 10 Μαΐου 2024,

Εκπρόσωποι της Παιδόπολης στον Αντιδήμαρχο

 Εκπρόσωποι της Παιδόπολης στον Αντιδήμαρχο

Δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, οι κυρίες Κωσταράκη και Βελικοπούλου, επισκέφτηκαν χθες το μεσημέρι στο γραφείο του τον Αντιδήμαρχο Φίλιππα Φιλιππίδη. Η συνάντηση έγινε παρουσία και του βουλευτή Κώστα Μορφίδη κι αφορούσε την ολοκλήρωση των έργων που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, στην Παιδόπολη Καβάλας.

Το μεν πρώτο αρχικό έργο της συντήρησης και βελτίωσης των κτηριακών εγκαταστάσεων βαίνει προς ολοκλήρωση. Έχει ήδη ενημερωθεί ο εργολάβος να διορθώσει και να συμπληρώσει κάποιες ατέλειες, προκειμένου το έργο να παραδοθεί προς χρήση.

Το βασικό όμως πρόβλημα αφορά το δεύτερο έργο που χρηματοδοτηθεί ως έργο γέφυρα από το νέο ΕΣΠΑ. Αφορά την αγορά νέου εξοπλισμού, για να χρησιμοποιηθεί στα ανακαινισμένα κτήρια της Παιδόπολολης.

Το συγκεκριμένο έργο για την προμήθεια του εξοπλισμού θα ολοκληρωθεί σ΄ ένα βάθος χρόνου, έξι μηνών από σήμερα, εξέλιξη η οποία δεν ικανοποιεί τη Διοίκηση της Παιδόπολης. Για παράδειγμα ενώ θα είναι έτοιμο το κτήριο των μαγειρείων, δεν θα υπάρχει καινούριος εξοπλισμός προκειμένου αυτά να λειτουργήσουν.

Ο Δήμος Καβάλας δια του αντιδημάρχου Φ. Φιλιππίδη υποσχέθηκε να πιέσει τον ανάδοχο προκειμένου η προμήθεια του εξοπλισμού να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Στα υπόλοιπα ανακαινισμένα κτήρια της Παιδόπολης θα χρησιμοποιηθούν προσωρινά τα παλιά έπιπλα. Όσο για τα μαγειρεία θα πρέπει να βρεθεί μία ενδιάμεση λύση. Σήμερα που τα μαγειρεία δεν χρησιμοποιούνται καθόλου, το φαγητό για τα παιδιά της Παιδόπολης, ετοιμάζεται έξω από τη μονάδα. Φαίνεται ότι αυτή η διαδικασία θα συνεχιστεί μέχρι το κτήριο των ανακαινισμένων μαγειρείων να αποκτήσει τον απαραίτητο εξοπλισμό. Όπου χρειασθεί τις πιέσεις του θα ασκήσει και ο βουλευτής Κώστας Μορφίδης.

Διαβάστε επίσης