• 10 Μαΐου 2024,

Στην Καβάλα ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ

 Στην Καβάλα ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές άρχισε χθες από την Καβάλα περιοδεία στην Ανατολική Μακεδονία, Κεντρική Μακεδονία, στη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα. Πρώτος προορισμός η Καβάλα. Ο κ. Κουρεμπές ήρθε στην πόλη μας το πρωί με την πρωϊνή πτήση, βρέθηκε στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στην πόλη της Καβάλας και το μεσημέρι συνοδευόμενος από την προϊσταμένη του καταστήματος έλαβε μέρος σε σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Θ. Μαρκόπουλου. Εκεί εκτός από τον κ. Μαρκόπουλο τον περίμεναν οι βουλευτές Μορφίδης και Παπαφιλίππου, ο Δήμαρχος Παγγαίου Φ. Αναστασιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτ. Παπαδόπουλος, υπηρεσιακοί παράγοντες, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του ΓΕΩΤΕΕ, αλλά και ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Γεωπόνων.

Ο κ. Κουρεμπές που διορίσθηκε διοικητής του ΕΛΓΑ τον Νοέμβριο του 2015, κατάγεται από την περιοχή της Κορίνθου. «Έχουμε κοινά σημεία, όπως για παράδειγμα η σουλτανίνα», είπε ο κ. Κουρεμπές, θυμίζοντας ότι η σουλτανίνα είναι ένα προϊόν που παράγεται και στο νομό από τον οποίο προέρχεται και στο νομό Καβάλας. Υπόψη του ο κ. Μαρκόπουλος έθεσε ζητήματα, όπως η συνέχιση της λειτουργίας του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στην Καβάλα, η καλύτερη στελέχωσή του με προσωπικό, δίκαιες εκτιμήσεις όταν πρόκειται για ζημιές στα αμπέλια, επέκταση και στο νομό Καβάλας συστήματος εναέριας αντιχαλαζικής προστασίας, αλλά και το γνωστό πρόβλημα που τίθεται διαχρονικά του εκσυγχρονισμού του κανονισμού του ΕΛΓΑ.

«Θέλω να συνεργαστούμε μαζί γιατί έτσι θα λύνουμε καλύτερα τα προβλήματα» απάντησε ο Φάνης  Κουρεμπές, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε σε σύσκεψη με όλους τους προαναφερθέντες, όπου οι αγρότες εκπροσωπήθηκαν από τον Κώστα Παπαμερή, Πρόεδρο του Συλλόγου Αγροτών του Δήμου Παγγαίου.

Καλά λόγια για την ΑΝΚΑ

Θετικά σχόλια για τη δουλειά της Αναπτυξιακής Καβάλας όσον αφορά το νέο πρόγραμμα Leader, έκανε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος. Μία μέρα νωρίτερα η Αναπτυξιακή Καβάλας ανακοίνωσε ότι δύο προτάσεις της στο νέο Leader εγκρίθηκαν κατ΄ αρχήν από το αρμόδιο υπουργείο. Τώρα είναι υποχρεωμένη να επανέλθει για εξειδικευμένες προτάσεις μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη.

Επειδή στις προτάσεις της η συμφωνημένη συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας υλοποιείται, ο Θ. Μαρκόπουλος βρήκε ευκαιρία να σχολιάσει θετικά τη δουλειά που κάνει ο Μιχάλης Σκορδάς και οι υφιστάμενοί του, δηλώσεις που έγιναν παρουσία και του Δημάρχου Παγγαίου, Προέδρου της Αναπτυξιακής Καβάλας, Φίλιππου Αναστασιάδη. Ο κ. Μαρκόπουλος είπε τα εξής: «

Διαβάστε επίσης