• 9 Μαΐου 2024,

Συμβουλές λόγω 15αύγουστου

 Συμβουλές λόγω 15αύγουστου

 

Σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έγινε το ίδιο πράγμα. Χθες έγινε η ίδια ενημερωτική συνάντηση των δημοσιογράφων με τους διοικητές τροχαίας. Επρόκειτο για μια συνάντηση ενόψει των μετακινήσεων των πολιτών για τη γιορτή του 15αύγουστου. Στην περίπτωση της Καβάλας ο Διοικητής τροχαίας Βασίλης Τσομπάνογλου  διάβασε συγκεκριμένο κείμενο με οδηγίες προς τους οδηγούς.

Ο κ. Τσομπάνογλου, σύμφωνα με τις οδηγίες που έλαβε από την ειδική αστυνομική διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, απέφυγε ν΄ απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση. Με την ευκαιρία ωστόσο γίνεται γνωστό ότι λειτουργούν κανονικά τα φωτογραφικά ραντάρ στην Εγνατία οδό και όχι μόνο. Η υπηρεσία της τροχαίας Καβάλας επαναφέρει σε λειτουργία το κινούμενο φωτογραφικό ραντάρ, το οποίο τις τελευταίες εβδομάδες για υπηρεσιακούς λόγους, δεν χρησιμοποιούνταν.

Σχετικά με τους δρόμους στους οποίους οι οδηγοί θα πρέπει να δείχνουν μεγαλύτερη προσοχή, είτε λόγω επικινδυνότητας, είτε λόγω αυξημένης κίνησης, ανεπισήμως γίνεται γνωστό από την Αστυνομική Διεύθυνση, ότι αυτός ο δρόμος είναι η παραλιακή οδός από την Καβάλα μέχρι τη Νέα Πέραμο, η παραλιακή Εγνατία μέχρι τα όρια του Νομού Καβάλας με το Νομό Σερρών.

Η δήλωση του Βασίλη Τσομπάνογλου στους δημοσιογράφους ήταν η εξής:

 

Ενόψει του τριημέρου του Δεκαπενταύγουστου και επειδή το καλοκαίρι παρατηρείται αυξημένη κυκλοφορία οχημάτων και οι μετακινήσεις μας είναι πιο συχνές, και μάλιστα πολλές φορές με όλη την οικογένεια, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή κατά την οδήγηση και τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας για ασφαλή μετακίνηση και αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.

Υπενθυμίζουμε κάποιες χρήσιμες συμβουλές στους οδηγούς:

-Πριν ταξιδέψουν να κάνουν τεχνικό έλεγχο το όχημά τους

-Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να τηρούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

-Να σέβονται τις οδικές σημάνσεις και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.

-Να μην χρησιμοποιούν κατά την οδήγηση κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που αποσπούν την προσοχή τους.

-Να μην καταναλώνουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν.

-Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων.

-Να «φορούν» απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα κράνη στις μοτοσικλέτες.

-Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.

-Να σέβονται και να προστατεύουν  τους συνεπιβάτες και τους συνανθρώπους τους που χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, οδηγώντας το όχημά τους με υπευθυνότητα και περίσκεψη.

Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Διαβάστε επίσης