• 16 Απριλίου 2024,

Εκπρόσωποι του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών ενημέρωσαν την Αστυνομική Διεύθυνση για το πανελλήνιο υποστηρικτικό δίκτυο Δομών της ΓΓΔΟΠΙΦ

 Εκπρόσωποι του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών ενημέρωσαν την Αστυνομική Διεύθυνση για το πανελλήνιο υποστηρικτικό δίκτυο Δομών της ΓΓΔΟΠΙΦ

Η νομική σύμβουλος και η κοινωνιολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Καβάλας επισκέφθηκαν το πρωί της 26ης Ιουλίου την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, προκειμένου να παρουσιάσουν το πανελλήνιο υποστηρικτικό δίκτυο Δομών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων σε στελέχη των Αστυνομικών Τμημάτων Καβάλας, Νέστου και Παγγαίου.

Στη δια ζώσης συνάντηση ετέθη το ζήτημα της αναγκαιότητας και της σημασίας της ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων με στόχο την επιχειρησιακή ετοιμότητα και την αποτελεσματική ανταπόκριση των στελεχών στα περιστατικά έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και στη διοργάνωση από κοινού δράσεων και πρωτοβουλιών για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου αναφέρθηκαν στον τρόπο λειτουργίας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες της δομής, διένειμαν έντυπο υλικό με επικαιροποιημένα στοιχεία, παρέθεσαν στατιστικά δεδομένα και αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα για την ένταξη των άνεργων γυναικών θυμάτων έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας του ΟΑΕΔ και της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, που είναι σε ισχύ.

Τέλος, τα στελέχη αναφέρθηκαν στη δύσκολη περίοδο της καραντίνας και τις αυξημένες ανάγκες που αυτή δημιούργησε – καθώς παρατηρήθηκε ραγδαία αύξηση των περιστατικών έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας.

Οι δύο φορείς, οι οποίοι συνιστούν υπηρεσίες πρώτης γραμμής, δήλωσαν δια των στελεχών τους την αμοιβαία πρόθεσή τους να συνεργασθούν αποτελεσματικά για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης και της ενδοοικογενειακής βίας-ένα πολυεπίπεδο και διαχρονικό φαινόμενο, μία σοβαρή κοινωνική παθογένεια η οποία αποτελεί αναμφίβολα απειλή για όλες τις γυναίκες και εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια για ανάπτυξη, ειρήνη και ισότητα των φύλων σε όλες τις κοινωνίες. Άλλωστε, η ενίσχυση του επιπέδου προστασίας, ασφάλειας και αρωγής των γυναικών-θυμάτων έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας και η γενικότερη αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών αποτελεί κοινό και διαρκή στόχο.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους παρευρισκόμενους για τη θερμή υποδοχή και πιο συγκεκριμένα, τον κύριο Καρακολίδη Μιλτιάδη, Διοικητή του Α.Τ. Καβάλας, τον κύριο Κεφαλά Απόστολο, Υποδιευθυντή του Α.Τ. Νέστου, την κυρία Κωνσταντινίδου Βασιλική, Υπεύθυνη του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας και την κυρία Νικοπούλου Ασημένια, Ανθυπαστυνόμο του Α.Τ. Παγγαίου.

πηγή: Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καβάλας

Διαβάστε επίσης