• 24 Απριλίου 2024,

Τελικά η αύξηση των δρομολογίων στη γραμμή του Πρίνου δεν είναι μεγάλη, ούτε ιδιαίτερα επωφελής

 Τελικά η αύξηση των δρομολογίων στη γραμμή του Πρίνου δεν είναι μεγάλη, ούτε ιδιαίτερα επωφελής

Από την περασμένη Παρασκευή 23 Ιουλίου και τουλάχιστον μέχρι το τέλος του μήνα ισχύουν αυξημένα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλα-Πρίνος και Πρίνος-Καβάλα. Τελικά τα δρομολόγια ούτε αυξήθηκαν τόσο πολύ όσο νομίζαμε, ούτε διευκολύνουν ιδιαίτερα την επικοινωνία με την Θάσο καθώς ουσιαστικά προστέθηκαν δρομολόγια του πλοίου «Νικητής».

Τα δρομολόγια αυτά είναι δύο στον αριθμό, γίνονται νωρίτερα των υφισταμένων. Στις 8:30 το πρωί και στη 1:15 το μεσημέρι από Καβάλα. Μοιάζει δηλαδή ο «Νικητής» να μπήκε λίγο νωρίτερα  στα υφιστάμενα δρομολόγια για να τα εκτελεί.  Πολλή συζήτηση γίνεται για το τελευταίο δρομολόγιο από Καβάλα που αναφέρεται ότι θα εκτελείται στις 6:00 το απόγευμα.

Όμως και αυτό το δρομολόγιο με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε το Λιμεναρχείο, θα γίνει δύο μόνο φορές ως το τέλος του μήνα. Στις 29 και στις 31  Ιουλίου. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες τα δρομολόγια που ισχύουν από την Παρασκευή 23 Ιουλίου θα συνεχιστούν και όλο τον Αύγουστο ή στις πρώτες μέρες του τελευταίου μήνα του καλοκαιριού.

Λέγεται ότι η πρωτοβουλία για την αύξηση των δρομολογίων, για αυτήν την διαφοροποίηση που ήδη αναφέραμε, την πήρε η εταιρεία «Όσιος Δαυίδ», στην ιδιοκτησία της οποίας υπάρχει το πλοίο «Νικητής». Το πλοίο ήρθε στη γραμμή για να εκτελεί καθημερινά τα δρομολόγια τουλάχιστον δύο την ημέρα. Στο τέλος κάθε ημέρας μένει στην Καβάλα, διανυκτερεύει για να ξεκινήσει το επόμενο πρωί το πρώτο δρομολόγιο στις 8:30.

Ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης που ρωτήθηκε σχετικά εχθές ειδικά για το δρομολόγιο των 6:00 το απόγευμα, είπε ότι υπάρχει υπόσχεση του επιχειρηματία ότι το δρομολόγιο των 6:00 το απόγευμα θα εκτελείται.

Μετέφερε επίσης υπόσχεση του ίδιου επιχειρηματία ότι τα ίδια δρομολόγια της εταιρείας του θα ισχύουν και για το μήνα Αύγουστο. Με την ευκαιρία ο κ. Πασχαλίδης ρωτήθηκε για τα έργα κατασκευής πλευρικών διοδίων στον κόμβο του νέου λιμανιού.

Απάντησε ότι ασκήθηκαν και ασκούνται πιέσεις στην Εγνατία Οδό ΑΕ προκειμένου οι εργασίες να μετατεθούν για το Φθινόπωρο ή όσο γίνονται να υπάρχει μια λωρίδα ανοιχτή για να εξυπηρετείται η κίνηση.

Διαβάστε επίσης