Δηλώσεις Γιώργου Γραμμένου για το πρόβλημα στάθμευσης στην περιοχή του δικαστικού μεγάρου

 Δηλώσεις Γιώργου Γραμμένου για το πρόβλημα στάθμευσης στην περιοχή του δικαστικού μεγάρου

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Γιώργος Γραμμένος μίλησε το πρωί της Δευτέρας στο ραδιόφωνο της Πρωινής. Συμφώνησε ότι ανακύπτει σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου Καβάλας καθώς πλέον δεν υπάρχει επαρκής χώρος στάθμευσης κοντά του.

Με δεδομένο το ότι όμορο πάρκινγκ έκλεισε για να μετατραπεί σε εργοτάξιο,  ο κ. Γραμμένος είπε ότι υπάρχει ζήτημα και μελλοντικά θα ανακύψει πρόβλημα. Σημείωσε ότι ο χώρος που πλέον δεν είναι διαθέσιμος για παρκάρισμα ήταν ιδιωτικός και προσωρινά εξυπηρετούσε αυτούς που είχαν κάποια εργασία και βρίσκονταν στο δικαστικό μέγαρο.

Παρόλα αυτά εξυπηρετούσε. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου θα πρέπει να αναληφθεί πρωτοβουλία ώστε να απομακρυνθούν λεωφορεία – νταλίκες και άλλα μεγάλα οχήματα που παρκάρουν στο δρόμο δίπλα από το Δικαστικό Μέγαρο.

Όταν αυτά τα οχήματα αποχωρήσουν, θα δημιουργηθούν κάποιες έστω θέσεις στάθμευσης για όλους όσους έχουν εργασία και πρέπει να βρεθούν για λίγη ώρα ή λίγο περισσότερο στο Δικαστικό Μέγαρο.

Ο Γιώργος Γραμμένος παραδέχτηκε ότι το πρόβλημα ανακύπτει τώρα που τα δικαστήρια δεν λειτουργούν καθώς είμαστε στη φάση της λειτουργίας τμημάτων διακοπών. Επειδή όμως το νέο δικαστικό έτος θα αρχίσει την 1η του Σεπτέμβρη- όπως έγινε πέρυσι – αμέσως προβλέπει ότι θα υπάρξει ζήτημα με τη στάθμευση των οχημάτων όσων επισκέπτονται και έχουν εργασία στο δικαστικό μέγαρο.

Για το πώς θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια από την 1η Σεπτέμβρη και μετά,  οι δικηγόροι περιμένουν σχετική κοινή υπουργική απόφαση που περισσότερο πιθανό είναι να εκδοθεί μετά το Δεκαπενταύγουστο. Ο Γιώργος Γραμμένος είπε ότι έγιναν εμβολιασμοί των δικαστικών υπαλλήλων αλλά όπως είπε αυτή οι εμβολιασμοί δεν έγιναν σε επαρκές ποσοστό.

Διαβάστε επίσης