• 19 Απριλίου 2024,

Κλείνουν για όλο τον Αύγουστο οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί

 Κλείνουν για όλο τον Αύγουστο οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί

Μήνας διακοπών θα είναι κι αυτός ο Αύγουστος για τους εργαζόμενους και τα παιδιά (βρέφη και νήπια) των δημοτικών παιδικών σταθμών του Δήμου Καβάλας. Άπαντες οι παιδικοί σταθμοί διακόπτουν τη λειτουργία τους την ερχόμενη Παρασκευή κι επανέρχονται την 1η Σεπτέμβρη.

Έτσι γίνεται πάντα, έτσι θα γίνει και φέτος. Το προηγούμενο διάστημα «έτρεξε» η διαδικασία εγγραφών- επανεγγραφών με 500 περίπου βρέφη και προνήπια να δηλώνουν συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την 1η Σεπτέμβρη και μετά.

Το σημαντικό της υπόθεσης αυτής αφορά τον αριθμό των παιδιών, τα τροφεία των οποίων θα καλυφθούν από το γνωστό πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Οι αιτήσεις έχουν κατατεθεί κι υπάρχει σε εξέλιξη η διαδικασία της επεξεργασίας των, του ελέγχου των δικαιολογητικών κτλ.

Ο έλεγχος θα ολοκληρωθεί από την αρμόδια εταιρία (ΕΕΤΑΑ)  εντός του Αυγούστου. Αμέσως μετά θα υπάρξει δυνατότητα και προθεσμία κατάθεσης ενστάσεων, στις περιπτώσεις που αιτήσεις δεν γίνουν δεκτές. Όσα παιδιά ενταχθούν στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ θα έχουν από αυτήν κάλυψη των δαπανών φιλοξενίας. Για τα υπόλοιπα θα πληρώνουν τροφεία οι γονείς τους σύμφωνα με τη γνωστή απόφαση υπολογισμού των τροφείων, εκπτώσεων κτλ.

Για τους 10 δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του Δήμου Καβάλας σημαντικό είναι το ότι άπαντες προσαρμόζονται στο ΠΔ 99 του 2017. Αυτό περιγράφει τις προϋποθέσεις από πλευράς οικοδομικών απαιτήσεων των κτιρίων που φιλοξενούν παιδικούς σταθμούς. Κατόπιν τούτου γίνονται σχεδόν παντού κάποιες παρεμβάσεις και αλλαγές ενώ είναι έτοιμη η μελέτη πυρασφάλειας που οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Καβάλας αποκτούν πρώτη φορά.

Όπως πάντα στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς τα προνήπια είναι λίγο περισσότερα από τα βρέφη. Τα παιδιά των δημοτικών παιδικών σταθμών θα ήταν περισσότερα αν δεν ίσχυε εδώ και λίγα χρόνια η λεγόμενη υποχρεωτική εκπαίδευση για παιδιά μικρών ηλικιών.

Έτσι τα νήπια στις περισσότερες περιπτώσεις φοιτούν στα δημόσια νηπιαγωγεία.  Τον Σεπτέμβρη στο Περιγιάλι θα λειτουργήσει πρώτη φορά ο μεγάλος παιδικός σταθμός του ΟΑΕΔ. Είναι καινούργιος και μεγάλος από πλευράς τετραγωνικών μέτρων αλλά όπως ήδη σημειώσαμε θα φιλοξενεί πολύ λίγα παιδιά.

Τα περισσότερα εργαζόμενων της ίδιας συνοικίας. Και για αυτόν τον παιδικό σταθμό «έτρεξε» περίοδος εγγραφών και τώρα κρίνονται οι ενστάσεις επί αιτήσεων παιδιών που δεν έγιναν δεκτά.

Διαβάστε επίσης