Έκτακτη συνεδρίαση λόγω ενστάσεων

 Έκτακτη συνεδρίαση λόγω ενστάσεων

Εκτάκτως συνεδρίασε χθες το πρωί η οικονομική επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Στην ημερήσια διάταξη απασχόλησε τα μέλη της επιτροπής ένα και μοναδικό  θέμα, η συνέχιση της διαδικασίας για την προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού, στο Δήμο Καβάλας, έτους 2017. Πρόκειται για ένα έργο με αρχικό προϋπολογισμό 149.000 ευρώ. Με προηγούμενη απόφασή της η οικονομική επιτροπή, ενέκρινε την απόφαση της επιτροπής του διαγωνισμού, για τον έλεγχο των δικαιολογητικών και των τεχνικών προσφορών, των εταιριών που συμμετέχουν στο διαγωνισμό.

Επί της προηγούμενης απόφασης της οικονομικής επιτροπής υπήρξαν ενστάσεις. Αυτές εξετάστηκαν εκτάκτως χθες, απορρίφθησαν. Επρόκειτο για δύο ενστάσεις που αφορούσαν τα καλώδια και τις λάμπες, που αναφέρονται στο διαγωνισμό. Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα.

Η επιτροπή διαπίστωσε ότι αυτές, πέραν όλων των άλλων, έπρεπε να ανατεθούν στην επιτροπή του διαγωνισμού, σε προηγούμενο στάδιό του, αφού ουσιαστικά ήταν ενστάσεις επί του κειμένου της διακήρυξης του διαγωνισμού.

Σημειώνουμε ότι οι εταιρίες που κατέθεσαν τις δύο ενστάσεις δεν εκπροσωπήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση. Τώρα η διαδικασία θα προχωρήσει περαιτέρω με το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών. Πάντως υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο – ο κίνδυνος όσοι κατέθεσαν τις ενστάσεις που χθες απορρίφθηκαν να επανέλθουν προσφεύγοντας αυτή τη φορά στη δικαιοσύνη.

Σ΄ ένα τέτοιο ενδεχόμενο, που όλοι απεύχονται, ο διαγωνισμός θα σταματήσει, μέχρι να υπάρξουν δικαστικές αποφάσεις.

Διαβάστε επίσης