Πρώτη απόφαση ΟΛΚ προκειμένου να υλοποιηθούν οι εξαγγελίες Κουρουμπλή

 Πρώτη απόφαση ΟΛΚ προκειμένου να υλοποιηθούν οι εξαγγελίες Κουρουμπλή

Σε συνέχεια των εξαγγελιών Κουρουμπλή ,κατά την επίσκεψη του στην πόλη μας την 21η Μαρτίου, η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας αποφάσισε προχθές Τετάρτη (σε προγραμματισμένη συνεδρίαση της) τον επαναπροσδιορισμό της χερσαίας ζώνης για να να αποχαρακτηριστούν τα τμήματα που στη συνέχεια θα αποδοθούν στο Δήμο Καβάλας. Η διαδικασία που δεν είναι γρήγορη λόγω γραφειοκρατίας, αφορά τμήμα του Πάρκου Φαλήρου και όλο το Καρνάγιο. Ο ΟΛΚ θα πρέπει να λάβει σχετική απόφαση και στη γενική του συνέλευση. Δυστυχώς πρέπει να γνωμοδοτήσουν θετικά 5 υπουργεία (!) όπως επίσης στο τέλος της ίδιας σειράς ενεργειών να τροποποιηθεί η σύμβαση παραχώρησης εκτάσεων ανάμεσα στο δημόσιο και τον ΟΛΚ. Πρόκειται ωστόσο για το πρώτο συγκεκριμένο βήμα ώστε όσα υποσχέθηκε στον Δήμο Καβάλας ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας να γίνουν πράξη. Ειδικότερα η διοίκηση του ΟΛΚ αποφάσισε να αρχίσει τις δράσεις της για την αλλαγή των ορίων της χερσαίας ζώνης.

Στην συνεδρίαση της διοίκησης του ΟΛΚ προχθές έγινε παραλαβή βυθομετρικής μελέτης του λιμανιού της Κεραμωτής, εγκρίθηκε η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας ενός έτους με τους εργαζόμενους του Οργανισμού. Παρελήφθη η αρχιτεκτονική μελέτη της περιοχής στην οποία θα γίνει ανάπλαση. Είναι η περιοχή από το σημείο που έδεναν τα φέρι μποτ (χώρος που ατύπως χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ) έως τη συμβολή της οδού Αβέρωφ με την Φ. Εταιρίας. Η έκταση στην οποία θα γίνει ανάπλαση είναι αυτή από το δρόμο και προς τη θάλασσα. Ο ΟΛΚ θα ανοίξει, θα ελευθερώσει την περιοχή όπου θα γίνουν νέες τουαλέτες αλλά και όδευση τυφλών.

Στο μεταξύ εγκαταστάθηκε στο λιμάνι ο νέος μόνιμος πλοηγός. Προετοιμάζει την εργασία του ερχόμενος σε επικοινωνία, συνεργασία και γνωριμία με τον ΟΛΚ και το Λιμεναρχείο. Τέλος ο ΟΛΚ παρεμβαίνει στην χερσαία ζώνη κατά μήκος της οδού Ε. Αντίστασης όπου κατασκευάζει σκάλες για να διευκολύνει τα σκάφη αναψυχής, αλλάζει φωτιστικά κτλ.

 

Διαβάστε επίσης