Οι αφίσες και το φεστιβάλ της ΚΝΕ

 Οι αφίσες και το φεστιβάλ της ΚΝΕ

Μεγαλύτερο του φυσιολογικού ενδιαφέρον, είχε η χθεσινή συνέντευξη τύπου της ΚΝΕ για το μαθητικό φεστιβάλ που διοργανώνει, Σάββατο και Κυριακή, απογευματινές ώρες στο Πάρκο Φαλήρου. Το ενδιαφέρον μονοπώλησε η παρέμβαση στη συνέντευξη τύπου του γραμματέα της νομαρχιακής επιτροπής, Βασίλη Καταπόδη, που κλήθηκε ν΄ απαντήσει στο ενδεχόμενο επιβολής προστίμου προς το κόμμα, για την υπερβολική αφισοκόλληση που προηγήθηκε. Πρόκειται για αφισοκόλληση που έκανε η ΚΝΕ προπαγανδίζοντας το μαθητικό της φεστιβάλ.

Ο κ. Καταπόδης όταν ολοκληρώθηκαν οι ανακοινώσεις για το φεστιβάλ, ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο του προστίμου, για το αν η αφισοκόλληση ήταν υπερβολική ή όχι, αν όντως έγινε και σε κάδους απορριμμάτων και σε κώδωνες ανακύκλωσης γυαλιού.

Νομίζω είπε ο Β. Καταπόδης το ζήτημα έχει λυθεί. Εννοούσε τηλεφωνική του επικοινωνία με την αρμόδια αντιδήμαρχο Κορίνα Χιώτη Πρασσά. Σημείωσε ότι το κόμμα σέβεται το περιβάλλον, αλλά όπως εξήγησε αναγκαστικά συνεχίζει τις αφισοκολλήσεις, καθώς επιζητά δωρεάν τρόπο να γνωστοποιήσει τη δράση του.

Ο κ. Καταπόδης είπε επίσης τα εξής: «Η αφισοκόλληση που κάναμε για το φεστιβάλ της ΚΝΕ ήταν όπως όλες οι προηγούμενες. Στην πόλη μας υπάρχει ζήτημα έλλειψης ελεύθερων χώρων, για δωρεάν προβολή όλων μόνο των δικών μας, αλλά και άλλων εκδηλώσεων. Δεν κάναμε κάτι το υπερβολικό. Εάν μας επιβληθεί πρόστιμο θα πρόκειται για πολιτική δίωξη. Σας θυμίζω ότι δεν έχουμε άλλους τρόπους να προβάλλουμε τη δραστηριότητά μας. Ζητάμε από το Δήμο Καβάλας ν΄ αυξήσει τους χώρους της δωρεάν διαφήμισης».

Σ΄ ερώτηση προς στον κ. Καταπόδη, εάν ο ίδιος θα έκανε αφισοκόλληση σε κάδους απορριμμάτων και κώδωνες ανακύκλωσης γυαλιού, απάντησε, ότι αυτό το ερώτημα είναι θέμα αισθητικής του καθενός.

Όσον αφορά το φεστιβάλ της ΚΝΕ τους δημοσιογράφους ενημέρωσε η εκπρόσωπός της, του τομεακού συμβουλίου της ΚΝΕ Καβάλας, Μαρία Κενανίδου. Στόχος του φεστιβάλ είπε, ν΄ αναδειχθεί η αδικία που επικρατεί παντού στην κοινωνία, αλλά και στο ελληνικό σχολείο. Πρέπει οι μαθητές, συμπλήρωσε, να μην πεισθούν ότι το σύστημα είναι αυτό και δεν αλλάζει.

Εξήγησε ότι το φεστιβάλ της ΚΝΕ στο πάρκο Φαλήρου είναι στηριγμένο στο μεράκι και την εθελοντική δουλειά των μελών της ΚΝΕ και όχι στις χορηγίες.

Από το πρόγραμμα πάντως των εκδηλώσεων διαπιστώνουμε ότι και η ΚΝΕ επηρεάζεται από τα σύγχρονα τηλεοπτικά προϊόντα, όπως το παιχνίδι σαρβάιβορ. Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων υπάρχει παιχνίδι ερωτήσεων, τύπου σαρβάιβορ με ειδικότερο όμως θέμα καπιταλισμός απέναντι στο σοσιαλισμό.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την Κυριακή 30 Απριλίου. Ξεκινούν ωστόσο το Σάββατο 29 Απριλίου με τουρνουά μπάσκετ 3 Χ3

Οι εκδηλώσεις της Κυριακής είναι οι ακόλουθες:

-Σκακιστικός αγώνας επίδειξης ΣΙΜΟΥΛΤΑΝΕ με τον Ηλία Καζαντζίδη. Ο Ηλίας Καζαντζίδης φοιτητής σήμερα στην Πολυτεχνική Σχολή στην Ξάνθη, είναι ένας από τους ισχυρότερους σκακιστές που ανέδειξε η Καβάλα και σε ηλικία 14 ετών είχε αναδειχθεί πρωταθλητής Ελλάδας Παίδων. Με βαθμό αξιολόγησης από την Διεθνή Σκακιστική Ομοσπονδία (FIDERating 2174) αγωνίζεται στην 1η σκακιέρα της ομάδας του Ομίλου Φίλων Σκακιού Καβάλας.

-Παιχνίδι ερωτήσεων survivor: «Καπιταλισμός vs Σοσιαλισμός».

-Επίδειξη Break Dance

-Συναυλία από το μαθητικό Συγκρότημα 4 seasons.

 

Διαβάστε επίσης