ΠΑΜΕ: Νοθεία σε εκλογές σε Σωματείο του Νέστου

 ΠΑΜΕ: Νοθεία σε εκλογές σε Σωματείο του Νέστου

Δύο εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Καβάλας, ο Αναγνώστης Καραμπατζάκης και Γιάννης Γιαγγίδης, συνάντησαν χθες το πρωί τους δημοσιογράφους, σε μία παραδοσιακή συνέντευξη τύπου, που διαφήμισε την εκδήλωση της Πρωτομαγιάς στην κεντρική πλατεία, εκδήλωση του ΠΑΜΕ. Ήταν ουσιαστικά μία πρόσκληση στην απεργιακή συγκέντρωση, τη Δευτέρα στις 10.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία.

Όπως εξηγήθηκε δεν θα είναι μόνο μία πολιτική ομιλία, αναφορά στους αγώνες της Πρωτομαγιάς, αλλά η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μουσικά δρώμενα και την έγκριση ψηφίσματος αντι-ιμπεριαλιστικού περιεχομένου.

Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξη τύπου τα πράγματα σοβάρεψαν, καθώς οι δύο άνδρες που μετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο του εργατικού κέντρου, κατήγγειλαν νοθευμένες εκλογές, που έγιναν νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα για το νέο διοικητικό συμβούλιο του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Χρυσούπολης και επαρχίας Νέστου.

Ο Αναγνώστης Καραμπατζάκης κατηγόρησε τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, ότι συνεχίζει να κάνει νοθευμένες εκλογές. Εξήγησε ότι αυτές γίνονται στους χώρους δουλειάς, παρουσία των εργοδοτών. Κατήγγειλε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, μέλη του σωματείου ψήφιζαν χωρίς την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας, αλλά με ένα απλό σημείωμα που τους παρείχε ο εργοδότης, στο οποίο αναγράφονταν ο αριθμός φορολογικού τους μητρώου.

Είπε επίσης ότι ο δικαστικός αντιπρόσωπος, δικηγόρος του νομού Καβάλας, κακώς ανέχθηκε την όλη διαδικασία. Επειδή αυτή έπεσε στην αντίληψη των εκπροσώπων του ΠΑΜΕ, υπήρξε παρέμβασή τους προς το Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, Θ. Αθανασίου.

Τα πράγματα περιγράφησαν ακόμη πιο σοβαρά, καθώς όπως ισχυρίσθηκαν οι δύο άνδρες, εκδιώχθηκαν από το χώρο της ψηφοφορίας, από τους εργοδότες, οι οποίοι τους προπηλάκισαν και τους έβρισαν. Κατηγόρησαν ειδικότερα και τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Καβάλας και τον πρώην αυτού κ. Χρυσαλίδη. Πίσω απ΄ όλα αυτά, είπε ο κ. Καραμπατζάκης, βρίσκεται ο περιβόητος Παναγιώτης Τσάτας. Αν και συνταξιούχος, συνέχισε, εξακολουθεί να κινεί τα νήματα. Κάλεσε δε τους εργαζόμενους να γυρίσουν σ΄ αυτές τις μεθόδους την πλάτη τους. Οι κύριοι Γιαγγίδης και Καραμπατζάκης δεν ήταν συγκεκριμένοι για τις επόμενές τους κινήσεις. Είπαν ωστόσο ότι το θέμα θα έχει συνέχεια. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τις στιγμές των γεγονότων που οι δύο άνδρες κατήγγειλαν, οι ίδιοι ενημέρωσαν και την αστυνομία που κατέγραψε το περιστατικό. Δεν αποκλείεται να υπάρξει ένσταση του αποτελέσματος των εκλογών ή ακόμη και μήνυση κατά του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου και κατά του πρώην Προέδρου αυτού κ. Χρυσαλίδη.

Όσον αφορά για τα γεγονότα της Πρωτομαγιάς, ο Γιάννης Γιαγγίδης είπε στη συνέντευξη τύπου, ότι έρχονται νέα μέτρα και το ΠΑΜΕ είναι έτοιμο ν΄ απαντήσει με απεργιακή κινητοποίηση. Τα οικονομικά συμφέροντα είναι ικανά ακόμη και να μας μπλέξουν σε πόλεμο, είπε χαρακτηριστικά. Ο Αναγνώστης Καραμπατζάκης πρόσθεσε ότι το κεντρικό σύνθημα των εκδηλώσεων της πρωτομαγιάς είναι η αντιϊπεριαλιστική πορεία που πρέπει ν΄ ακολουθήσει το κίνημα.

 

Διαβάστε επίσης