• 24 Απριλίου 2024,

Έτοιμος ο Δήμος Παγγαίου αν κάτι πάει στραβά

 Έτοιμος ο Δήμος Παγγαίου αν κάτι πάει στραβά

Στο ραδιόφωνο της Πρωινής μίλησε χθες ο αντιδήμαρχος Παγγαίου Χρήστος Μποσμπότης, σχολιάζοντας δύο θέματα του Δήμου Παγγαίου, την ενοικίαση και του τελευταίου αναψυκτηρίου στους αμμολόφους, και το ενδεχόμενο μιας δεύτερης επένδυσης στα λουτρά των Ελευθερών, αυτή τη φορά από το Δήμο Παγγαίου. Ο κ. Μποσμπότης είπε ότι η ιδέα είναι του Δημάρχου, Φ. Αναστασιάδη, ωριμάζει, ανακοινώσεις θα γίνουν σύντομα, όταν αυτή θα έχει ολοκληρωθεί. Στηρίζεται στο γεγονός ότι δίπλα από τα λουτρά των Ελευθερών, ο Δήμος Παγγαίου είναι ιδιοκτήτης μιας μεγάλης έκτασης, την οποία σκοπεύει να αξιοποιήσει με νερά των πηγών, ή και με τις ίδιες τις πηγές, αυτές που δεν θα αξιοποιήσει με τις επενδυτική της προσπάθεια η Εργοανάπτυξη Α.Ε.

Σχετικά με τα αναψυκτήρια στους αμμολόφους ο κ. Μποσμπότης σχολίασε ως εξής την επαναληπτική διαδικασία της περασμένης Τετάρτης: «Την Τετάρτη 26 Απριλίου υπήρξε ενδιαφέρον για το τελευταίο 7ο στη σειρά αναψυκτήριο. Κάπως έτσι, ενώ ξεκινήσαμε με την τιμή των 23.000 ευρώ το χρόνο, φτάσαμε σε προσφορά 77.000 ευρώ το χρόνο. Μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες οι ιδιώτες, που πήραν τα επτά αναψυκτήρια πρέπει να υπογράψουν σύμβαση και να πληρώσουν τα χρήματα του 2017. Εκεί θα φανεί το ουσιαστικό αποτέλεσμα. Φέτος όλα τα προγραμματίσαμε νωρίς, ώστε να μπορούμε ν΄ αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη».

Η τελευταία αναφορά του κ. Μποσμπότη έχει σχέση με το ενδεχόμενο, κάποιος από τους επτά ιδιώτες που πήραν τα αντίστοιχα αναψυκτήρια, να μη συγκεντρώσει τα απαραίτητα χρήματα και να υποχωρήσει. Τότε είναι βέβαιο ότι ο Δήμος Παγγαίου θα προχωρήσει σε επαναληπτικούς διαγωνισμούς. Σύμφωνα με τον Χρ. Μποσμπότη, το 35% των εσόδων θα προωθηθεί από το Δήμο Παγγαίου στην Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου, από την οποία ο Δήμος Παγγαίου, νοικιάζει τα αναψυκτήρια στους αμμολόφους.

Διαβάστε επίσης