• 24 Απριλίου 2024,

Εκτός ΕΣΠΑ έργο στο Κέντρο Υγείας Πρίνου

 Εκτός ΕΣΠΑ έργο στο Κέντρο Υγείας Πρίνου

Με απόφαση της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας ΑΜΘ, την οποία υπογράφει ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος, δεν χρηματοδοτείται έργο του ΕΣΠΑ που προτάθηκε για τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Κέντρου Υγείας Πρίνου Θάσου.

Για το έργο τον περασμένο Μάη κατέθεσε πρόταση ο Δήμος της Θάσου κι αφού προηγουμένως είχε υπογράψει σύμβαση συνεργασίας με το Κ.Υ. Πρίνου.

Σχετική απόφαση έλαβε τον Οκτώβρη του 2020 η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Θάσου:

«Στις 20 Οκτωβρίου συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή κεκλεισμένων των θυρών με θέμα την έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης με την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης για το έργο με τίτλο: «Εκσυγχρονισμός και Αναβάθμιση Κτιριακών Εγκαταστάσεων Κέντρου Υγείας Πρίνου Θάσου». η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα πως: Εγκρίνει το σχέδιο της ανωτέρω Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Θάσου και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης για το έργο με τίτλο: «Εκσυγχρονισμός και Αναβάθμιση Κτιριακών Εγκαταστάσεων Κέντρου Υγείας Πρίνου Θάσου».

Κι ενώ η πρόταση κατατέθηκε και διεκδίκησε χρηματοδότηση, προχθές ανακοινώθηκε ότι δεν χρηματοδοτείται. Η απόφαση του κ. Χρήστου Μέτιου (ουσιαστικά της Διαχειριστικής Αρχής) αναφέρει ειδικότερα και μεταξύ άλλων:

«Αποφασίζουμε την απόρριψη της αίτησης χρηματοδότησης της πράξης «”Εκσυγχρονισμός και Αναβάθμιση Κτιριακών Εγκαταστάσεων Κέντρου Υγείας Πρίνου”» με κωδικό ΟΠΣ 5091681 και συνολική δημόσια δαπάνη 309.545,79 ευρώ, η οποία υποβλήθηκε στο πλαίσιο της με αρ. πρωτ 3659 15/07/2021 Πρόσκλησης «ΔΡΑΣΗ 9α.18.1_ΑΝΑΠΤΥΞΗ / ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ» για τους κάτωθι λόγους:

Η πρόταση αξιολογήθηκε αρνητικά στο στάδιο Α’:

Έλεγχος πληρότητας και επιλεξιμότητας πρότασης για τους ακόλουθους λόγους:

Η προτεινόμενη πράξη αφορά ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου (Δράση 4γ.8.1_Παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης) και δεν εμπίπτει στον κύριο στόχο της παρούσας πρόσκλησης (Δράση 9α.18.1) που είναι η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας κυρίως μέσω αναβάθμισης του ιατροτεχνολογικού, Η/Μ και ξενοδοχειακού εξοπλισμού των δομών υγείας και ειδικότερα, σύμφωνα με την τελευταία τροποποίηση, για την κάλυψη των αναγκών για την περίθαλψη ασθενών της νόσου COVID-19. Ο δυνητικός δικαιούχος δύναται να υποβάλει ένσταση επί της παρούσας απόφασης σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 43 της Υπουργικής Απόφασης 110427/ΕΥΘΥ1020/20.10.2016 (ΦΕΚ 3521/Β’/1.11.2016)».

Διαβάστε επίσης