• 6 Μαΐου 2024,

Γιορτάζει η Ιερά Μονή Μεταμορφώσεων Σωτήρος Νικητών

 Γιορτάζει η Ιερά Μονή Μεταμορφώσεων Σωτήρος Νικητών

Η Μεταμόρφωσις του Σωτήρος Χριστού  εορτάζει στις 6 Αυγούστου.

Την Παρασκευή στις 6 Αυγούστου εορτάζει η Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Νικητών Νέστου, στον ορεινό τόπο του Μακρυχωρίου. Είναι γνωστό ότι στο Μοναστήρι βρίσκεται η θαυματουργή Εικόνα της Μεταμορφώσεως, ” Η Αγία Σωτήρα” όπως την έλεγαν οι πρόσφυγες που την έφεραν από το Άνω Νεοχώρι της χερσονήσου Κυζίκου τον Αύγουστο του 1922 κατά την Μικρασιατική καταστροφή.

Οι άνθρωποι εκείνοι άφησαν πίσω τους μεγάλες περιουσίες, αλλά το Εικόνισμα αυτό δεν το άφησαν, το πήραν στην αγκαλιά τους και το έφεραν στον τόπο αυτό, γιατί ήταν στην καρδιά τους ριζωμένη η αγάπη στον Μεταμορφωθέντα Κύριο και πολλά τα θαύματα του Κυρίου με το Εικόνισμα αυτό που στάθηκε ο προστάτης τους, ο φύλακας και η παρηγοριά τους στα χρόνια του ξεριζωμού από τις αλησμόνητες πατρίδες μας.

α) Ο Εσπερινός της εορτής, την Πέμπτη το απόγευμα 5 Αυγούστου, αρχίζει στις 7 μ.μ. και μετά το πέρας αυτού ακολουθεί ο Αγιασμός στη Φυάλη της Ιεράς Μονής.

β) Την Παρασκευή το πρωί της εορτασίμου ημέρας 6ης Αυγούστου, η Θεία Λειτουργία αρχίζει στις 7 πρωϊνή και ακολουθεί Αγιασμός.

γ) Παρακαλούμε να προσέλθετε με πίστη και να προσευχηθούμε όλοι στον Μεταμορφωθέντα Κύριο, μέσω της θαυματουργής εικόνας Του να γίνουν πάλι τα θαύματά Του στους αρρώστους και πονεμένους αδελφούς μας, όπως κάθε χρόνο.

ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΝΘΗΜΕΡΟΝ  ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΙΩΑΚΕΙΜ

Β) Την επομένη της Εορτής, στις 7 Αυγούστου, ημέρα Σάββατο,  θα γίνει πάλι Θεία Λειτουργία και θα τελεστεί στην Ιερά Μονή μας το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Μακαριστού Γέροντα μας και Πνευματικού μας Πατρός Ιωακείμ, Κτήτορος της Ιεράς ημών Μονής Νικητών. Χοροστατούντως του Μητροπολίτη κ. Στέφανου.

Σας καλούμε να προσέλθετε και να συμπροσευχηθούμε για την ψυχή του. Να έχουμε την ευχή του.

ΤΟ ΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΝΙΚΗΤΩΝ

Διαβάστε επίσης