• 6 Μαΐου 2024,

Η ιστορία της συρόμενης πόρτας συνεχίζεται…

 Η ιστορία της συρόμενης πόρτας συνεχίζεται…

Συνεχίζεται όπως φαίνεται η ιστορία της συρόμενης πόρτας που υπήρχε αλλά δεν υπάρχει στην κεντρική και βασική είσοδο στον περιβάλλοντα χώρο του «Ανθή Καραγιάννη».

Μετά τη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα, η πόρτα βρέθηκε! Είναι επισκευασμένη και έτοιμη να λειτουργήσει. Απλώς εδώ και αρκετό καιρό, χρόνια, δεν λαμβάνεται σχετική απόφαση.

Στην ηλεκτρονική Πρωινή και στις αναρτήσεις (σχόλια) επί του θέματος ο κ. Ηλίας Τσακαλίδης (προϊστάμενος υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας) έγραψε τα ακόλουθα: «Η συρόμενη πόρτα αφαιρέθηκε από συνεργείο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας το έτος 2016, διότι δεν πληρούσε τις προδιαγραφές ασφαλούς λειτουργίας. Η συγκεκριμένη πόρτα επισκευάστηκε και βρίσκεται σε ασφαλές σημείο σε αποθήκη του Δήμου.

Έγινε πρόταση στην τότε διοίκηση να τοποθετηθεί η πόρτα με τρόπο, ανάλογα με την χρήση του αύλειου χώρο του γηπέδου. Χρήση την οποία θα αποφάσιζε η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

Οι λύσεις που προτάθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία, ήταν:

α) η ελεύθερη χρήση του αύλειου χώρου του γηπέδου (ελεύθερα συρόμενη)

ή β) ελεγχόμενη χρήση του αύλειου χωρου με τοποθέτηση αυτόματου μηχανισμού με τηλεχειριστήρια. Το δυσκολότερο απ’ όλα τα παραπάνω είναι η απόφαση για τη χρήση του χώρου και όχι ο τρόπος τοποθέτησης. Η Τεχνική Υπηρεσία δεν έλαβε ποτέ απάντηση».

Ελπίζουμε και ευχόμαστε με αυτήν την αφορμή να ληφθούν επιτέλους οι σχετικές αποφάσεις. Να διορθωθεί και η ίδια πόρτα στην ανατολική είσοδο του χώρου για να λειτουργήσει κι αυτή. Να προστατευτεί γενικά η περιοχή και να μην γίνεται χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων (ειδικότερα επαγγελματικών) αφού άλλος είναι ο ρόλος της.

(Σε παλαιότερη φωτογραφία η περιβόητη πόρτα ενώ είναι στη θέση της κι όπως φαίνεται δεν είναι λειτουργική. Απλώς υπάρχει)

Διαβάστε επίσης