Ελάχιστα ελεύθερα δωμάτια στα ξενοδοχεία της Καβάλας

 Ελάχιστα ελεύθερα δωμάτια στα ξενοδοχεία της Καβάλας

Η εντύπωση που υπάρχει για την περίοδο που διανύουμε- Αύγουστος, με την τουριστική κίνηση στο αποκορύφωμα της- αποτυπώνει ακριβώς ότι πραγματικά συμβαίνει. Οι τουρίστες σε όλο το Νομό είναι πάρα πολλοί κι έτσι είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί ελεύθερο δωμάτιο στα πιο γνωστά ξενοδοχεία. Και της πόλης (ειδικά της πόλης) και του υπόλοιπου Νομού. Κλίνες διαθέσιμες υπάρχουν αλλά οι περισσότερες αφορούν τα ενοικιαζόμενα δωμάτια ή τα πιο μοντέρνα και γνωστά Air BnB. Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει η αναζήτηση δωματίου μέσω των ηλεκτρονικών σελίδων. Σε αρκετές μάλιστα υπάρχει η υποσημείωση μη ελεύθερων δωματίων κι έτσι (ως προς τα ξενοδοχεία) παρουσιάζονται άλλες κοντινές επιλογές και μονάδες. Τόσο στην πόλη όσο και στο Νομό.

Από τουριστικής πλευράς η Καβάλας γεμίζει τα ξενοδοχεία της Δράμας ή και της Ξάνθης! Αυτό δεν συμβαίνει πρώτη φορά. Σύμφωνα με το ενδιαφέρον και τις υφιστάμενες κρατήσεις, συνεχίζεται τουλάχιστον ως τον 15Αυγουστο. Θα πρέπει επίσης να παραδεχθούμε ότι η αυξημένη ζήτηση δωματίων «φέρνει» και αύξηση των τιμών. Π.χ. ένα ζευγάρι που θέλει να μείνει στην Καβάλα από σήμερα ως την Κυριακή, δύσκολα θα βρει μια λογική τιμή. Αυτή υπάρχει μόνο σε μονάδες 30 ή και 40 χιλιόμετρα μακριά από την Καβάλα!

«Αυτό το διάστημα όντως έχει κόσμο» μας λένε εκπρόσωποι των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της πόλης. Καθώς η έλλειψη δωματίων ήταν γνωστή από τον Ιούλιο, για τον Αύγουστο έχουν γεμίσει ακόμη και τα μικρά (ας πούμε συνοικιακά) ξενοδοχεία. Όπου βρεθεί ελεύθερο δωμάτιο θα είναι μόνο ένα κι αυτό προσφέρεται σε τιμές… Αυγούστου.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι εμπορικοί αντιπρόσωποι, οι οποίοι δεν είναι τυχαίο ότι για τον Αύγουστο προτιμούν να πάρουν άδεια παρά να επισκεφθούν πελάτες τους σε τουριστικές περιοχές όπως η Καβάλα. Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι αυτές τις ημέρες εκφράζει την αγωνία του για τους φοιτητές ο πρύτανης του πρώην ΤΕΙ Καβάλας. Λίγες μέρες αργότερα αυτόν τον μήνα θα επανέλθουν στην Καβάλα. Που θα μείνουν; Είναι μια απορία καθώς «αντίπαλος» τους είναι τα Air BnB. Οι χώροι που χρησιμοποίησαν την προηγούμενη Χειμερινή περίοδο πλέον νοικιάζονται σε τουρίστες. Αυτό θα συνεχιστεί έως και τα μέσα Σεπτέμβρη.

*Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί αυτές τις ημέρες στα ξενοδοχεία της Καβάλας είναι η οδηγία της γνωστής ιστοσελίδας Booking.com. Για αυτές τις μέρες αντιπροτείνει σε όσους αναζητούν δωμάτιο στην Καβάλα: «Το 99% των καταλυμάτων του προορισμού Καβάλα που αντιστοιχούν στα φίλτρα που χρησιμοποιήσατε δεν είναι διαθέσιμα στον ιστοχώρο μας. Έχετε σκεφτεί να μείνετε κάπου εκεί κοντά; Συμβουλή: Οι τιμές μπορεί να είναι υψηλότερες από ό,τι συνήθως, δοκιμάστε ξανά με διαφορετικές ημερομηνίες». (Φωτογραφία αρχείου)

 

Διαβάστε επίσης