• 4 Μαΐου 2024,

Ελεγχόμενη στάθμευση: Ποιοι δικαιούνται κάρτα ελεύθερης στάθμευσης και με ποια δικαιολογητικά

 Ελεγχόμενη στάθμευση: Ποιοι δικαιούνται κάρτα ελεύθερης στάθμευσης και με ποια δικαιολογητικά

Το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης το περιμένουμε να επανέλθει στο κέντρο της πόλης εδώ και πάρα πολύ καιρό. Η προετοιμασία του ήταν μια διαδικασία ουσίας μα και γραφειοκρατίας. Οι εκπρόσωποι του Δήμου Καβάλας εξήγησαν ότι η ελεγχόμενη στάθμευση θα εφαρμοστεί και πάλι τον Γενάρη του 2019. Εξ αυτού του λόγου το περασμένο Φθινόπωρο έκαναν τις απαραίτητες διαγραμμίσεις ενώ ξεκίνησαν έγκαιρα(;) τη διαδικασία διευκόλυνσης των μόνιμων κατοίκων κεντρικών περιοχών. Προχθές ο Γενάρης τέλειωσε. Το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης φυσικά και δεν εφαρμόστηκε. Ορισμένα πράγματα φαίνεται να ξεκίνησαν από την αρχή καθώς στην πορεία των ετοιμασιών προέκυψε η ανάγκη αλλαγών! Οι αλλαγές που προκαλούν νέα καθυστέρηση στην εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης είναι τρεις. 1) Οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου θα λάβουν την σχετική κάρτα (για να μπορούν να σταθμεύουν δωρεάν) χωρίς να πληρώσουν στο Δήμο. 2) Θα σταθμεύουν σε συγκεκριμένα σημεία πλησίον της κατοικίας τους. 3) Τα δικαιολογητικά που θα προσκομίσουν στην Δ. Αστυνομία για να την πείσουν ότι είναι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου θα είναι περισσότερα.

Όλα δείχνουν ότι η ελεγχόμενη στάθμευση δεν θα προλάβει να εφαρμοστεί ούτε τον Φεβρουάριο. Οδεύουμε για Μάρτιο και βλέπουμε.

Η γνωμοδότηση του τοπικού συμβουλίου

Στη συνεδρίαση την προηγούμενη εβδομάδα γνωμοδότησε θετικά (κατά πλειοψηφία) επί των τριών αλλαγών το τοπικό συμβούλιο Καβάλας. Η απόφαση που έλαβε περιγράφει και τις αλλαγές και τον τρόπο εφαρμογής του μέτρου (ίδια είναι η εισήγηση που θα τεθεί υπόψη των δημοτικών συμβούλων):

Η τιμή της ωριαίας χρέωσης θα είναι 0,50 λεπτά. Η μέγιστη διάρκεια στάθμευσης θα είναι δυο (2) ώρες. Τα άτομα με ειδικές ανάγκες σταθμεύουν ελεύθερα με την χρήση της ειδικής κάρτας ΑΜΕΑ. Η χορήγηση θέσεων ελεύθερης στάθμευσης απαγορεύεται εκτός 2 θέσεων μπροστά στην Στρατιωτική Λέσχη επί της οδού Μητροπολίτου Χρυσοστόμου και 1 θέση πλησίον της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Θάσου. Το πρόστιμο για τα οχήματα που δεν έχουν κάρτα στάθμευσης ή κάνουν υπέρβαση της δίωρης μέγιστης διάρκειας στάθμευσης, ορίζεται στα 10,00€. Οι κάρτες στάθμευσης πωλούνται από καταστήματα κα περίπτερα που έχουν συνάψει σύμβαση με τον ∆ήμο Καβάλας και οι πωλητές εισπράττουν ως προμήθεια το 10% της αξίας των καρτών. Επίσης οι δημότες μπορούν να προμηθεύονται τις κάρτες στάθμευσης και από τα ταμεία του ∆ήμου Καβάλας. Η κάρτα του μόνιμου κατοίκου έχει χρονική ισχύ ενός έτους από την έκδοση της άνευ αντιτίμου. Για την χορήγηση της κάρτας οι πολίτες πρέπει να προσκομίσουν τα εξής δικαιολογητικά: Εκτύπωση του εντύπου Ε1 του τελευταίου έτους με σβησμένα τα οικονομικά στοιχεία, όπου αποδεικνύεται η μόνιμη κατοικία. Εκτύπωση του εντύπου Ε9 του τελευταίου έτους, όπου περιέχεται το σχετικό ακίνητο. Φωτοαντίγραφο μισθωτηρίου συμβολαίου (σε περίπτωση μισθωμένης οικίας). Φωτοαντίγραφο της άδειας . Φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας. Πρόσφατος λογαριασμός της ∆ΕΗ ή άλλης εταιρίας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, όπου θα βεβαιώνεται το οικιακό τιμολόγιο. Αίτηση, η οποία θα χορηγείται από την υπηρεσία.Η χορήγηση της κάρτας αφορά την οικία (όχι επαγγελματικούς χώρους) και όχι το εκάστοτε αυτοκίνητο. Οι οικογένειες που διαθέτουν περισσότερα του ενός αυτοκίνητα, θα πρέπει να χρησιμοποιούν την εν λόγω κάρτα για τη στάθμευση αποκλειστικά ενός εκ των οχημάτων τους. Αφορά ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα και όχι επαγγελματικά οχήματα.Οι μόνιμοι κάτοικοι δικαιούνται να σταθμεύσουν με την κάρτα ετήσιας διάρκειας ΜΟΝΟ στις θέσεις κυανής διαγράμμισης. Η ελεγχόμενη στάθμευση ισχύει από ∆ευτέρα έως Παρασκευή κατά τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων.

Ποιοι δικαιούνται κάρτα ελεύθερης στάθμευσης

Κάρτα μονίμου κατοίκου δικαιούνται οι κάτοικοι των οποίων η οικία βρίσκεται στις παρακάτω οδούς: Κωνσταντίνου Παλαιολόγου από Εθν. Μακαρίου μέχρι ∆αγκλή Φιλίππου από Μητροπολίτου Προκοπίου (Μητροπόλεως) έως ∆αγκλή Μητροπολίτου Προκοπίου (Μητροπόλεως) από Κωνσταντίνου Παλαιολόγου έως Εθν. Αντίστασης Μητροπολίτου Χρυσοστόμου Καβάλας από Βενιζέλου έως Εθν. Αντίστασης Φιλικής Εταιρίας από ∆αγκλή έως Αβέρωφ ∆αγκλή από Εθνικής Αντίστασης μέχρι Ομονοίας Ερυθρού Σταυρού από Αβέρωφ έως Φάληρο (νούμερο 68) Ηπείρου από Ερυθρού Σταυρού έως Βενιζέλου Βότση από Ερυθρού Σταυρού έως Βενιζέλου Ανώνυμη οδός από Ερυθρού Σταυρού έως Βενιζέλου (απέναντι από το πάρκο Φαλήρου) Βελισσαρίου από Ερυθρού Σταυρού έως Πάροδος Βελισσαρίου Βενιζέλου από Κουντουριώτου έως Φαληρο Η οικοδομή στην Κ. Τσολάκη 2 Ρωμανού από ∆αγκλή μέχρι την Κ. Τσολάκη Εθνάρχου Μακαρίου από Κύπρου μέχρι Κρηνίδων Κασσάνδρου ∆αμιανού Κλείτου Νίκης Ομονοίας από Κουντουριώτου έως ∆αγκλή (νούμερο 137-Αγ.Παύλος) (Ανώνυμες) οδοί μεταξύ ∆αγκλή και Ρωμανού Πάροδος Ομονοίας Αντιπάτρου από Ομονοίας έως Κοραή Αρχελάου από Ομονοίας έως Κρηνίδων Λεωνάτου από Ομονοίας έως Έ. Ιορδάνου Αβέρωφ από Ομονοίας έως Έ. Ιορδάνου Αίαντος Φίλωτα από Ομονοίας έως Έ. Ιορδάνου Π. Μελά από Βενιζέλου έως Ε. Ιορδάνου Φωτήλα Μ. Αλεξάνδρου Φιλελλήνων από Ερ. Σταυρού έως Καράνου Ερμού Κ. Παλαμά Ι. ∆ραγούμη από Βενιζέλου έως Αριστοτέλους ∆οιράνης από Βενιζέλου έως Καράνου Ψαρών Σπετσών Ύδρας Κριεζή Έλλης ∆αρδανελλίων Αγ. Νικολάου Κουντουριώτου Καράνου από Φιλελλήνων έως Γαλλικής ∆ημοκρατίας Αριστοτέλους από Ι. ∆ραγούμη έως Γαλλικής ∆ημοκρατίας

4Αμύντα από Ομονοίας έως Πάροδος Αμύντα Ολυμπιάδος από Αμύντα έως Γαλλικής ∆ημοκρατίας Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού από Γαλλικής ∆ημοκρατίας έως Κουντουριώτου Η οικοδομή στην Αγ. Γεωργίου 3 Γαλλικής ∆ημοκρατίας από Ομονοίας έως Ολυμπιάδας.

 

Διαβάστε επίσης