• 23 Απριλίου 2024,

Επιτέλους υλοποίηση εξαγγελιών Κουρουμπλή: Στο Δήμο Καβάλας 20 στρέμματα του ΟΛΚ

 Επιτέλους υλοποίηση εξαγγελιών Κουρουμπλή: Στο Δήμο Καβάλας 20 στρέμματα του ΟΛΚ

Τον Μάρτιο του 2017 ο τότε υπουργός Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλής επισκέφθηκε την Καβάλα κι ανακοίνωσε ότι το δημόσιο παραχωρεί στο Δήμο έκταση 20 περίπου στρεμμάτων αρμοδιότητας του ΟΛΚ. Η έκταση αυτή αφορούσε κι αφορά το λιμάνι στο Καρνάγιο (11 στρέμματα) και μια μικρή ζώνη στην παραλιακή οδό, η οποία ουσιαστικά βρίσκεται στο Πάρκο Φαλήρου (9 στρέμματα). Από την εξαγγελία Κουρουμπλή μέχρι σήμερα πέρασαν περίπου 2 χρόνια κι η γραφειοκρατική διαδικασία επιτέλους ολοκληρώθηκε. Δεν ήταν λίγη.

Ενόψει της παραχώρησης στο Δήμο Καβάλας όσων εξ αρχής ανακοίνωσε ο κ. Κουρουμπλής, διαπιστώνεται κινητικότητα τόσο στον ΟΛΚ όσο και στο Υπουργείο. Οι 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας είναι επίσης ενημερωμένοι. Προετοιμάζεται επίσκεψη στην Καβάλα του κ. Κουβέλη προκειμένου να γίνει κάτι σαν παράδοση- παραλαβή των συγκεκριμένων εκτάσεων. Λέγεται ότι η επίσκεψη Κουβέλη προετοιμάζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει χρόνος να επισκεφθεί τη Θάσο, να έχει τη δυνατότητα ενημέρωσης επί θεμάτων του ΟΛΚ γενικότερα. Πιθανότερο είναι το σενάριο η επίσκεψη να γίνει το δεύτερο 15νθήμερο του μήνα. Θυμίζουμε ότι ο οργανισμός έχει διάφορα ανοιχτά θέματα ενώ ξεκινά από την αρχή προκειμένου να βρει χρήματα για ένα νέο κτίριο του τελωνείου στο νέο λιμάνι.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παπαφιλίππου και Μορφίδης ήταν το Σάββατο στη Θάσο, προκειμένου να παραβρεθούν στην κοπή πίτας του Κ.Υ. Πρίνου. Την ίδια μέρα είχαν συνάντηση με την κομματική οργάνωση του νησιού. Η επίσκεψη στη Θάσο έγινε με καθυστέρηση μιας εβδομάδας αφού το περασμένο Σάββατο αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας.

Στον ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας ασχολούνται και με τις προεκλογικές δουλειές που πρέπει να γίνουν, στηρίζοντας ειδικότερα τον κ. Κατσιμίγα. Ο υποστηριζόμενος από το ΣΥΡΙΖΑ υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ ήταν στην Καβάλα την Παρασκευή το βράδυ κι είχε συνάντηση με υποψήφιους περιφερειακούς του συμβούλους. Γνωρίζουμε ήδη δύο, τον Μπάμπη Ευσταθιάδη (πρώην πρόεδρο της ΕΠΣ Καβάλας) και τον Νίκο Τσουμπάκη (πρόεδρο της Θρακικής Εστίας). Ακούγεται επίσης το όνομα του δημοσιογράφου Παναγιώτη Νεστορίδη αλλά και της Ζωής Χωματά. Πρόθεση του κ. Κατσιμίγα είναι ( ο οποίος συνεχίζει να έχει επαφές για να συμφωνήσει με υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους) να πραγματοποιήσει εντός του μήνα την πρώτη του εκδήλωση, στην οποία θα γίνει παρουσίαση υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων. Αυτή θα γίνει μάλλον στην Κομοτηνή.

* Στην παραδοχή ότι ο Σύριζα χάνει τη δυναμική του στη Βόρεια Ελλάδα, με αιχμή το Μακεδονικό, προχώρησε μιλώντας στο Κανάλι 1 και την εκπομπή «Προ παντός ψυχραιμία» του Ν. Μπαρδούνια, ο βουλευτής του Σύριζα Κώστας Μορφίδης, αποδίδοντας τους λόγους στην παραπληροφόρηση ή την ελλιπή ενημέρωση των πολιτών. «Δεν παραχωρήσαμε, δεν ξεπουλήσαμε, αντίθετα κερδίσαμε την ιστορία μας και το όνομα Μακεδονία» διαμήνυσε ο κ. Μορφίδης, ενόψει της περιοδείας κυβερνητικών βουλευτών στη Βόρεια Ελλάδα.

 

 

 

Διαβάστε επίσης