• 29 Απριλίου 2024,

«Ελευθέρια» και άλλα στο Δημοτικό Συμβούλιο – 13 εκδηλώσεις συνολικού προϋπολογισμού 30.000 ευρώ

 «Ελευθέρια» και άλλα στο Δημοτικό Συμβούλιο – 13 εκδηλώσεις συνολικού προϋπολογισμού 30.000 ευρώ

Ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας αφορούσε δημοτικές εκδηλώσεις του Καλοκαιριού ή εκδηλώσεις συλλόγων τις οποίες ο Δήμος Καβάλας στηρίζει οικονομικά. 13 εκδηλώσεις (πολλές των φετινών Ελευθερίων) τέθηκαν υπόψη των δημοτικών συμβούλων, ο συνολικός προϋπολογισμός ξεπερνά τις 30.000 ευρώ. Στο ποσό περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ. Αναλυτικα:

*Ο Δήμος Καβάλας μαζί με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καβάλας (Σ.Δ.Ε.) συνδιοργανώνουν στις 26 Ιουνίου 2019 την ετήσια εκδήλωση για την τελετή αποφοίτησης των μαθητών του σχολείου με την επίδοση των τίτλων σπουδών. Φέτος το Σ.Δ.Ε. συμπληρώνει 11 χρόνια πετυχημένης λειτουργίας. Το κόστος της συμμετοχής του Δήμου Καβάλας στην παραπάνω εκδήλωση ανέρχεται στο συνολικό ποσό των  135,00 €.

*Ο Δήμος Καβάλας ξεκινάει την έναρξη των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ 2019 με μια ενδιαφέρουσα έκθεση φωτογραφίας του Χρίστου Σιμάτου με τίτλο: «Καπναποθήκες Παπαστράτου, πορεία στο φως και στον χρόνο» που θα φιλοξενηθεί στη Δημοτική Καπναποθήκη από τις 13 Ιουνίου έως και τις 26 Ιουνίου 2019. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019 και ώρα 20.30 στη Δημοτική Καπναποθήκη. Ο Χρίστος Σιμάτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας µε υποτροφία του ΙΚΥ, µε δασκάλους τον Γιάννη Ψυχοπαίδη, Μάριο Σπηλιόπουλο και Μανόλη Μπαµπούση. Φωτογραφίζει έργα τέχνης, εικαστικές εγκαταστάσεις, αρχιτεκτονικούς χώρους και πορτρέτα. Από το 2013 συνεργάζεται µε το Εθνικό Ίδρυµα Ερευνών για τη φωτογράφιση επιγραφών των κλασικών και ελληνιστικών χρόνων στην περιοχή της Μακεδονίας.

Το κόστος της παραπάνω εκδήλωσης ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 1.368,00 €.

*Ο Δήμος Καβάλας και τα κέντρα μπαλέτου PIROUETTE συνδιοργανώνουν στις 26 Ιουνίου 2018 στο κάστρο μια χορευτική παράσταση στην οποία θα συμμετέχουν χορευτές από την Καβάλα, τη Δράμα, την Θεσσαλονίκη και την Άγκυρα όπου θα παρουσιάσουν κλασικές, σύγχρονες και musical χορογραφίες. Το κόστος συμμετοχής του Δήμου Καβάλας στην παραπάνω εκδήλωση ανέρχεται στο συνολικό ποσό των  650,00 €.

*Ο Δήμος Καβάλας και ο Φιλοζωικός Σύλλογος ΑΙΣΩΠΟΣ στο πλαίσιο των εθελοντικών δράσεων που υλοποιούν θα πραγματοποιήσουν στειρώσεις αδέσποτων ζώων το διάστημα από 14 Ιουνίου 2019 έως και 20 Ιουνίου 2019 με τη συνδρομή εθελοντών κτηνιάτρων που θα εξετάσουν τα ζώα παρέχοντας όλες τις προβλεπόμενες ιατρικές υπηρεσίες που χρειάζονται. Ο Δήμος Καβάλας επιβαρύνεται με τη φιλοξενία και τη σίτιση των εθελοντών κτηνιάτρων που θα παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους. Το κόστος συμμετοχής του Δήμου Καβάλας στην παραπάνω δράση ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 2.570,00 €.

*Ο Δήμος Καβάλας για μια ακόμη χρονιά συνδιοργανώνει στις 22 και 23 Ιουνίου 2019 με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παλαιάς Καβάλας και τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ το 11o WOOD WATER WILD FESTIVAL 2019 που κάθε χρόνο συγκεντρώνει εκατοντάδες νέους ανθρώπους από ολόκληρη την Περιφέρεια ΑΜΘ στο περιβαλλοντικό μονοπάτι της Παλαιάς Καβάλας συμμετέχοντας σε πάρα πολλές  υπαίθριες δραστηριότητες, ενώ μέσα από αυτό το ετήσιο φεστιβάλ αναδεικνύεται το φυσικό κάλλος της περιοχής. Με την υπ’ αριθμ. 278/2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η συμμετοχή του Δήμου Καβάλας στην παραπάνω διοργάνωση, ωστόσο λόγω του εύρους της εκδήλωσης απαιτείται η συμπληρωματική λήψη απόφασης για την όσο το δυνατόν αρτιότερη και ασφαλέστερης διοργάνωση.  Το συμπληρωματικό συνολικό κόστος της συμμετοχής του Δήμου Καβάλας στην παραπάνω διοργάνωση ανέρχεται στο ποσό των 2.727,2€.

*Ο Δήμος Καβάλας μετά από αίτημα που του απηύθυνε η πρόεδρος του Τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολη Δρ.Εσίν Οζανσοί και σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη, θα φιλοξενήσει για το χρονικό διάστημα από 8 έως 12 Ιουλίου 2019 μια ομάδα φοιτητών του Τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης (İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ). Η επίσκεψή αυτή είναι ένα σημαντικό βήμα στο πλαίσιο της πολιτιστικής συνεργασίας, συντελεί στην καλύτερη κατανόηση των δυο λαών μας, φέρνει πιο κοντά τους πολιτισμούς μας και εδραιώνει μια συνεργασία που έχει ως βασικούς πυλώνες τους νέους ανθρώπους. Το συνολικό κόστος της φιλοξενίας της αποστολής του Τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης ανέρχεται στο συνολικό ποσό των  4.090,00 €.

*Ο Δήμος Καβάλας, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών (ΣΦΓΤ) και το Φεστιβάλ Φιλίππων, προσκαλεί για μια ακόμη χρονιά στην πόλη το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.) για να παρουσιάσει τις πολύ αξιόλογες ιστορικές παραγωγές ντοκιμαντέρ. Από τις 8 Ιουλίου έως και τις 12 Ιουλίου στον θερινό κινηματογράφο ΖΕΦΥΡΟ θα προβληθεί τόσο η τελευταία παραγωγή του ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ. «Η Ανατολή Έδυσε» με αναφορά στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική εκστρατεία. Το συνολικό κόστος της συμμετοχής του δήμου στην παραπάνω διοργάνωση ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 3.025,00 €

* Ο Δήμος Καβάλας στο πλαίσιο των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ 2018 συνδιοργανώνει την Παρασκευή 21 Ιουνίου για έβδομη συνεχόμενη χρονιά μαζί με το Κέντρο Ελληνικής Λαογραφίας «Νεάπολις» το 7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελληνικών Συλλόγων «Κάθε τόπος και χορός». Περισσότεροι από εξήντα χορευτές και μουσικοί από διαφορετικούς πολιτιστικούς συλλόγους της χώρας θα παρουσιάσουν χορούς και τραγούδια δημιουργώντας μια ξεχωριστή μουσικοχορευτική ατμόσφαιρα στην παραλία της Καβάλας. Το συνολικό κόστος της συμμετοχής του δήμου στην παραπάνω διοργάνωση ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 2.198,2 €.

*Ο Δήμος Καβάλας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παληού «Μέγας Αλέξανδρος» στο πλαίσιο των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ 2019  συνδιοργανώνουν την Πέμπτη 27 Ιουνίου το 7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελληνικών Συλλόγων στην παραλία της Καβάλας με τη συμμετοχή χορευτών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Το συνολικό κόστος της παραπάνω διοργάνωσης ανέρχεται στο ποσό των 2.198,2 €.

*Ο Δήμος Καβάλας και το ΔΗΠΕΘΕ στο πλαίσιο των φετινών ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ 2019 για τον εορτασμό της 106ης επετείου απελευθέρωσης της Καβάλας και της μνήμη του πολιούχου Απόστολου Παύλου διοργανώνει συναυλία την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019 στο θεατράκι του Μεχμέτ Αλί στην παλιά πόλη με την Καβαλιώτισσα στην καταγωγή καταξιωμένη ερμηνεύτρια Μαρία – Λυδία Σέρβου που μετά από πάρα πολλά χρόνια επιστρέφει στη γενέθλια πόλη για μια νοσταλγική μουσική βραδιά. Το συνολικό κόστος της παραπάνω διοργάνωσης ανέρχεται στο ποσό των 1.173,00 €.

*Ο Δήμος Καβάλας, η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Αγίας  Βαρβάρας & Πεντακοσίων στο πλαίσιο των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ 2019 συνδιοργανώνουν μεγάλη επετειακή εκδήλωσης στο λιμανάκι των Σφαγείων στις 26 Ιουνίου 2019 στη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστεί η ιστορία των δυο συνοικιών της πόλης, από τα χρόνια της συστάσεώς τους μέχρι και σήμερα. Το συνολικό κόστος της παραπάνω διοργάνωσης ανέρχεται στο ποσό των 1.919,2 €.

*Ο Δήμος Καβάλας συμμετέχει ως εταίρος και Δήμος Μεταφοράς της καλής πρακτικής στο έργο Making Spend Matter, ένα δίκτυο μεταφοράς καλής πρακτικής του προγράμματος URBACT που υποστηρίζεται και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το πρόγραμμα URBACT. Σκοπός των δικτύων μεταφοράς του προγράμματοςURBACT είναι η μεταφορά και εφαρμογή της γνώσης και εμπειρίας που χαρακτηρίζουν μια αναγνωρισμένη καλή πρακτική που εφαρμόζεται σε κάποια ευρωπαϊκή πόλη, με στόχο την επίτευξη της ολοκληρωμένης και βιώσιμης αστικής ανάπτυξης. Στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος τριάντα στελέχη και τεχνικοί σύμβουλοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα επισκεφθούν την Καβάλα το χρονικό διάστημα από 24 Ιουνίου 2019 έως και 27 Ιουνίου 2019 προκειμένου να πραγματοποιήσουν συναντήσεις εργασίας και εργαστήρια εργασίας πάνω στους στόχους του προγράμματος. Όλες οι συναντήσει θα πραγματοποιηθούν στα meetingroom του ξενοδοχείου ΛΟΥΣΥ. Το συνολικό κόστος συμμετοχής του δήμου στην παραπάνω δράση του προγράμματος  ανέρχεται στο ποσό των 7.100,00 €

*Ο Δήμος Καβάλας και ο Αθλητικός Σύλλογος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Καβάλας συνδιοργανώνουν στις 15, 16 και 17 Ιουνίου 2019 στο Κλειστό Αθλητικό Κέντρο Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου», το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων – Παγκορασίδων 2019 (Σχολικό Πρωτάθλημα Δημοτικών Σχολείων 2019) με τη συμμετοχή 100 αθλητών –  παιδιών δημοτικών σχολείων από διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Το συνολικό κόστος συμμετοχής του δήμου στην παραπάνω αθλητική εκδήλωση ανέρχεται στο ποσό των 1.070,00 € .

 

Διαβάστε επίσης