Επιμένει στα λάθος διόδια η Εγνατία οδός ΑΕ

 Επιμένει στα λάθος διόδια η Εγνατία οδός ΑΕ

Η Εγνατία Οδός Α.Ε. είναι ξεκάθαρο πλέον ότι επιμένει να κατασκευάσει διόδια στην Παράκαμψη. Επιμένει να επιλέγει το γνωστό και λάθος σημείο,  για το οποίο τόσα πολλά έχουν γίνει και έχουν λεχθεί. Το συμπέρασμα προκύπτει αφενός από τη διαδικασία ανανέωσης των περιβαλλοντικών όρων του τμήματος της οδού,  αφετέρου από την παράλληλη πρωτοβουλία της εταιρείας να προχωρήσει την απαλλοτρίωση. Την οποία θεωρεί απαραίτητη για να μην χρειαστεί να αλλάξει το παραμικρό στον αρχικό της σχεδιασμό.

Πριν από λίγες ημέρες δημοσιεύθηκε στον τοπικό τύπο ανακοίνωση της Επιτροπής Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας ΑΜΘ με την οποία ανανεώνονται οι περιβαλλοντικοί όροι στο υποτμήμα της Εγνατίας οδού «Άσπρα Χώματα- Ρέμα Ασπρόχωμα»  του Τμήματος Νέα Πέραμος – Νέα Καρβάλη. Η ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων είναι μία από τις προϋποθέσεις και για το έργο της κατασκευής των διοδίων. Παράλληλα προχωρά η διαδικασία της απαλλοτρίωσης και η εταιρεία δείχνει ότι μόλις πάρει την απόφαση του δικαστηρίου για τον ορισμό προσωρινής τιμής μονάδας αμέσως θα καταθέσει τα χρήματα που είναι το μερίδιο της Δημωφελεια. Έτσι θα αποκτήσει δικαίωμα επέμβασης σε χώρο που θα έχει απαλλοτριωθεί.

Όσοι γνωρίζουν την υπόθεση στη λεπτομέρεια της εκτιμούν ότι μετά το καλοκαίρι (το αργότερο) ο Δήμος Καβάλας και οι Καβαλιώτες γενικότερα θα βρεθούν μία ακόμη φορά μπροστά στο γνωστό κίνδυνο να αρχίσει η κατασκευή και η λειτουργία διοδίων στην Παράκαμψη.

 

Διαβάστε επίσης