• 6 Δεκεμβρίου 2023,

Έλλειψη προσωπικού στις υπηρεσίες του Πρωτοδικείου Καβάλας

 Έλλειψη προσωπικού στις υπηρεσίες του Πρωτοδικείου Καβάλας

Τα προβλήματα της έλλειψης προσωπικού σε όλα σχεδόν τα τμήματα του Πρωτοδικείου Καβάλας άρχισαν να είναι ορατά.

Τουλάχιστον 3 υπάλληλοι συνταξιοδοτήθηκαν πρόσφατα κι άλλοι 2 θα αποχωρίσουν για τον ίδιο λόγο το 2024. Κανείς τους δεν αντικαταστάθηκε κι ούτε θα αντικατασταθεί. Αργά αλλά σταθερά οι παρεχόμενες υπηρεσίες επηρεάζονται.

Διαπιστώνονται καθυστερήσεις. Κάποιες φορές εργαζόμενοι μένουν στο δικαστικό μέγαρο ακόμη και ως το απόγευμα. Μήπως και έτσι προλάβουν τις υποχρεώσεις τους. Οι δικηγόροι άρχισαν να διαμαρτύρονται και οι πολίτες επίσης.

Το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί και να λυθεί, οι απαραίτητες ενέργειες πρέπει να γίνουν τώρα. Μιας και αποτέλεσμα θα έχουν μετά από κάποιους μήνες. Σημειώνουμε ότι αιτήματα πρόσληψης μόνιμου προσωπικού που υπήρξαν δια της υπηρεσιακής οδού δεν ικανοποιήθηκαν.

Μια ακόμη ευκαιρία παρουσιάζεται το επόμενο διάστημα αλλά το Υπουργείο δεν είναι σίγουρο ότι θα δεχθεί στις προσλήψεις που θα προγραμματίσει να συμπεριλάβει κάποια από τα νέα κενά στην Καβάλα. Το θέμα που ανακύπτει είναι και συνδικαλιστικό και πολιτικό.

Βασικά πρόβλημα ουσίας για τη λειτουργία ενός Πρωτοδικείου που κάθε μέρα καλείται να εξυπηρετήσει τόσο τους πολίτες όσο και τους δικηγόρους εκπροσώπους τους. Εκτός του Δικηγορικού Συλλόγου και του συλλόγου δικαστικών υπαλλήλων, είναι σίγουρο ότι θα δράσουν, απαραίτητη φαίνεται να είναι και η πολιτική παρέμβαση.


Δεύτερη μέρα αποχής των δικηγόρων η χθεσινή για τις δίκες στο Πρωτοδικείο.

Όπως την Πέμπτη (στο Μονομελές και στο Τριμελές) έτσι και χθες (στο Τριμελές) οι δίκες αναβλήθηκαν. Αν όχι όλες, σχεδόν όλες. Μετά από μια διακοπή της αποχής τη Δευτέρα, αυτή συνεχίζεται και την Τρίτη και την Τετάρτη. Στη συνέχεια υπάρχει ενδεχόμενο να συνεχιστεί. Θα αποφασίσει σχετικά ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας.

Διαβάστε επίσης