• 5 Μαΐου 2024,

Ελπίδες για άμεση κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών σε Γυμνάσια Λύκεια του Δήμου Καβάλας

 Ελπίδες για άμεση κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών σε Γυμνάσια Λύκεια του Δήμου Καβάλας

Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καβάλας κ. Ελένη Σακαλή κλήθηκε από την Πρωινή να σχολιάσει τα εκπαιδευτικά κενά σε Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Καβάλας.

Προέκυψαν εξ αιτίας επιλογής καθηγητών σε θέσεις σχολικών συμβούλων. Οι 3 καθηγητές αποχώρισαν από τα 4 συνολικά σχολεία που εργάζονταν, στα μέσα Φλεβάρη κι αμέσως ανέλαβαν τα νέα τους καθήκοντα. Από τότε δεν αντικαταστάθηκαν. Με αποτέλεσμα να υπάρχουν δίκαιες διαμαρτυρίες γονέων και κηδεμόνων για τα μαθήματα που δεν γίνονται. Για τις διδακτικές ώρες που χάνονται.

Η κ. Σακαλή δήλωσε ότι υπάρχει προκήρυξη του Υπουργείου Παιδείας – έστω καθυστερημένη- για την κάλυψη και των συγκεκριμένων θέσεων. Η διαδικασία γίνεται πανελλήνια για την πρόσληψη συνολικά 846 αναπληρωτών. «Αυτήν την εβδομάδα τα κενά θα καλυφθούν.

Ελπίζουμε οι αναπληρωτές να αποδεχθούν τις θέσεις» δηλώνει χαρακτηριστικά. Σημειώνει ταυτόχρονα ότι πρόκειται για προσλήψεις 3 μηνών, ως το τέλος της τρέχουσας εκπαιδευτικής περιόδου. Αυτό όπως εξηγεί κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα αφού ο υποψήφιος αναπληρωτής θα πρέπει να αφήσει άλλη του απασχόληση και εργασία για τρεις επόμενους μήνες μόνο.

Για τα σχολεία του Δήμου Καβάλας οι θέσεις που προκηρύχθηκαν είναι δύο. Οι καθηγητές αυτοί θα καλύψουν τα κενά στα σχολεία που ανέκυψαν. Σύμφωνα με την κ. Σακαλή οι καθηγητές που επιλέχθηκαν για σχολικοί σύμβουλοι έπρεπε να μείνουν στα σχολεία ώστε να αναλάβουν τα νέα τους καθήκοντα μόνο όταν υπήρχαν οι αντικαταστάτες τους.

Διαβάστε επίσης