• 26 Απριλίου 2024,

Πιέσεις για να γίνει γρήγορα το απαραίτητο έργο στο Δικαστικό Μέγαρο

 Πιέσεις για να γίνει γρήγορα το απαραίτητο έργο στο Δικαστικό Μέγαρο

Επίσκεψη στο Δικαστικό Μέγαρο της Καβάλας πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνος Αλεξανδρής.

Η επίσκεψη προετοιμάστηκε άριστα, τα ουσιαστικά αποτελέσματα της θα γίνουν γνωστά τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες. Σύμφωνα και με τις αντιδράσεις του Υπουργείου και του κράτους γενικότερα, επί των θεμάτων που τέθηκαν υπόψη του γενικού γραμματέα.

Αρχικά πρέπει εντός των ημερών να ενισχυθούν τα μέτρα προστασίας περιμετρικά του κτιρίου όπου είναι γνωστό ότι σημειώθηκε αποκόλληση μαρμάρου. Ταυτόχρονα το κράτος οφείλει να δρομολογήσει γρήγορα την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Ο κ. Αλεξανδρής υποσχέθηκε να βοηθήσει και για την αλλαγή κτιρίου λειτουργίας του Ειρηνοδικείου της Θάσου ενώ πληροφορήθηκε τα κενά που υπάρχουν στο προσωπικό που εργάζεται σε όλες τις υπηρεσίες του Δικαστικού Μεγάρου.

Ο κ.  Αλεξανδρής επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής στο δικαστικό Μέγαρο συνάντησε τον Πρόεδρο Πρωτοδικών αλλά ταυτόχρονα είχε στενή συνεργασία και με το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου χαρακτήρισε το κτίριο του Δικαστικού Μεγάρου Καβάλας κτίριο ευρωπαϊκών προδιαγραφών! Υπενθύμισε ότι η διαδικασία για άμεσες προσλήψεις δικαστικών υπαλλήλων έχουν δρομολογηθεί.

Παραδέχτηκε από την άλλη πλευρά ότι τα κενά σε όλη την Ελλάδα είναι πολλά. Κάποιες από τις προσλήψεις των επόμενων μηνών θα αφορούν το Πρωτοδικείο Καβάλας. Οι δικαστικοί υπάλληλοι του ζήτησαν να λειτουργούν εντός του κτηρίου τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας καθώς του είπαν ότι μέσα στο κτίριο δεν υπάρχει πλήρης λειτουργία του υφιστάμενου εξοπλισμού. Όπως για παράδειγμα δεν λειτουργούν οι κάμερες.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας Γιώργος Γραμμένος είπε ότι η επίσκεψη του κ. Αλεξανδρή στόχο είχε να δει από κοντά τα προβλήματα του Δικαστικού Μεγάρου καθώς όπως σημείωσε είναι καλό να έχει και μία προσωπική αντίληψη όσων συμβαίνουν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, ο σύλλογος έχει καλή συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης αν και όπως είπε «…όλοι καταλαβαίνουν ότι οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες».

Από σήμερα ή εντός της εβδομάδος γενικότερα, θα ξοδευτούν 30.000 ευρώ. Χρήματα του Υπουργείου για επιπλέον εργασίες – εφαρμογή μέτρων προφύλαξης. Μέτρα που θα ληφθούν περιμετρικά του κτιρίου. Η εταιρεία του δημοσίου Κτιριακές Υποδομές μελετά μία οριστική λύση με τα μάρμαρα.

Μια πρώτη εκτίμηση είναι ότι για αυτή θα χρειαστεί ένα πόσο μεγαλύτερο του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Όλοι οι εμπλεκόμενοι πιέζουν προκειμένου να παρθούν γρήγορα στην Αθήνα οριστικές αποφάσεις για το βασικό έργο και αυτό να δρομολογηθεί το δυνατό συντομότερο.

Διαβάστε επίσης