• 20 Απριλίου 2024,

«Εμείς δεν παίζουμε με θέματα που ξεπερνούν το μπόι των κομμάτων»

 «Εμείς δεν παίζουμε με θέματα που ξεπερνούν το μπόι των κομμάτων»

Ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Εμμανουηλίδης ασχολήθηκε με το προσφυγικό πρόβλημα στην τοπική του διάσταση από τότε που αυτό ανέκυψε.  Δηλαδή από τον Φεβρουάριο του 2016.  Ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης σχολίασε τις πρόσφατες εξελίξεις καθώς και το γεγονός ότι οριστικοποιείται η παρουσία προσφύγων στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου», μιλώντας σε εκπομπή του ραδιοφώνου της Πρωινής. Οι απόψεις που διατύπωσε ήταν καταρχήν  ήπιας κριτικής προς την τότε διοίκηση του Δήμου για την επιλογή οικοπέδου στο Εσκί Καπού. Όπως είναι γνωστό τον Απρίλιο του 2016 οι πρόσφυγες διέμεναν σε αντίσκηνα στο συγκεκριμένο οικόπεδο.

Ο κ. Εμμανουηλίδης δεν επέμενε σε κριτική επί των όσων έγιναν αλλά κοίταξε μπροστά. Σε αυτά που πρέπει να γίνουν,  καλώντας την κυβέρνηση να αναλάβει συγκεκριμένες δράσεις.

Ειδικότερα ο πρώην βουλευτής είπε:

«Είναι δύσκολη η διαχείριση του προβλήματος. Ήταν και τότε δύσκολη καθώς ήμασταν στην αποκορύφωση του. Η επιλογή στο Εσκί Καπού δεν ήταν η ενδεδειγμένη.

Τότε η κυβέρνηση ζήτησε χώρους να τους υποδείξουν οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης. Εκείνη την περίοδο επιλέχθηκε για την Καβάλα η εύκολη λύση ενός άθλιου καταυλισμού. Δεν έγιναν προσπάθειες τότε μιας ουσιαστικής λύσης που θα άντεχε στο χρόνο. Προτιμώ ωστόσο να μιλήσω για το σήμερα και όχι για το χθες. Το πολιτικό σύστημα πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με όρους λογικής και ανθρωπισμού. Είναι ένα πρόβλημα ευρωπαϊκό άρα πρέπει να αναδειχθεί σε όλη την Ευρώπη. Είναι ένα πρόβλημα εθνικό λόγω του κακότροπου γείτονα. Θα πρέπει επίσης να αναθεωρηθεί η συμφωνία που ισχύει σήμερα ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία. Εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίζουμε με θέματα που ξεπερνούν κατά πολύ το μπόι των κομμάτων. Είναι θλιβερό να λέμε ότι το πρόβλημα προέκυψε από την αδιαφορία του κόμματός μας».

Διαβάστε επίσης