• 19 Μαΐου 2024,

Έμμεση παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αργύρη Κολλιού

 Έμμεση παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αργύρη Κολλιού

Στην αίθουσα του δημοτικού θεάτρου «Αντιγόνη Βαλάκου» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα την πρόληψη ατυχημάτων που έχουν σχέση με τον ηλεκτρισμό. Τελικά η εκδήλωση λειτούργησε και ως μια έμμεση παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αργύρη Κολλιού με τίτλο: «Ηλεκτρισμός – Πρόληψη ατυχημάτων». Η εκδήλωση οργανώθηκε με τη βοήθεια του Επιμελητηρίου των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ και φυσικά τη συνδρομή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καβάλας.

Όσοι την παρακολούθησαν έπλεξαν το εγκώμιο του Αργύρη Κολλιού, ενός συμπολίτη με σπουδαία εκπαιδευτική δραστηριότητα, ενός επαγγελματία που σήμερα βρίσκεται στη σύνταξη αλλά προσπαθεί με κάθε τρόπο να μεταφέρει τις γνώσεις του στο ευρύ κοινό. Στη διάλεξη ομιλητές ήταν επίσης ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κυριάκος Μανδρανής και ο εκπαιδευτής του ΕΚΑΒ κ. Κοσατζής. Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κορίνα Χιώτη – Πρασσά, που εξήγησε ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του και της κοινωνικής του ευθύνης. Άμεσα εισήγαγε τους παριστάμενους στο θέμα, που ήταν η πρόληψη των ατυχημάτων από ηλεκτροπληξία και πτώση κεραυνών. Σύμφωνα με την κ. Πρασσά,  εκδήλωση ήταν πρωτίστως ενημερωτική.

Ο πρόεδρος των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ κ. Μαούνατζης, αναφέρθηκε στην πλούσια συνδικαλιστική δράση του καβαλιώτικου σωματείου, στο διοικητικό συμβούλιο του οποίου δραστηριοποιείται ο Αργύρης Κολλιός. Ενημέρωσε ότι το 2018 πραγματοποιήθηκαν από το σωματείο 152 εκδηλώσεις ενώ σύντομα στην Αθήνα θα ληφθούν αποφάσεις πιθανώς για νέες κινητοποιήσεις και αγωγές σχετικά με τα χρήματα που άδικα περικόπηκαν από τους συνταξιούχους του ΤΕΒΕ.

Για τον Αργύρη Κολλιό μίλησε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας, που δεν έκρυψε τη στενή προσωπική και φιλική τους σχέση. Κατά τον κ. Δέμπα, ο Αργύρης Κολλιός έχει πολλά να προσφέρει σε θέματα ενημέρωσης. Διάβασε το πλούσιο βιογραφικό του συγγραφέα.

Εκ μέρους του ΤΕΙ ΑΜΘ μίλησε ο Λυκούργος Μαγκαφάς, σημειώνοντας ότι το νέο βιβλίο του Αργύρη Κολλιού έχει έντονη χρηστικότητα, προσφέρει εύρος και βάθος γνώσεων και είναι ουσιαστικά το απόσταγμα ψυχής του. Ένα βιβλίο, κατέληξε ο κ. Μαγκαφάς, που μας αφορά όλους.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Καβάλας Τάσος Μεταξάς απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό, σημειώνοντας ότι ακόμη και σήμερα ο Αργύρης Κολλιός διδάσκει τους πρώην συναδέλφους του. Πρώτος εισηγητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Κολλιός που ζήτησε να διδάσκεται η πρόληψη ατυχημάτων σχετιζόμενα με τον ηλεκτρισμό, ζήτησε τη λήψη μέτρων ασφαλείας στις δημόσιες υπηρεσίες αλλά και στους χώρους εκπαίδευσης. Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των άλλων δύο ομιλητών που ήταν συντομότεροι και με απλό τρόπο παρέθεσαν το πως ο κόσμος μπορεί να δίνει τις πρώτες βοήθειες και πώς να προστατεύεται σε περίπτωση κακοκαιρίας.

Διαβάστε επίσης