Εμβόλια Novavax στα εμβολιαστικά κέντρα του Ν. Καβάλας- Διπλάσιος λογαριασμός ρεύματος στο Νοσοκομείο!

 Εμβόλια Novavax στα εμβολιαστικά κέντρα του Ν. Καβάλας- Διπλάσιος λογαριασμός ρεύματος στο Νοσοκομείο!

Τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα και το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Καβάλας.

Δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Δεν υπήρχε το ενδεχόμενο να υπάρξουν εξαιρέσεις στο πρόβλημα.

Ο λογαριασμός ρεύματος που έλαβε πριν από λίγες ημέρες παρουσιάζει πόσο αυξημένο. Διπλάσιο του συνηθισμένου! Επειδή το πρόβλημα είναι ίδιο σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, οι διοικητές αυτών διατυπώνουν αίτημα στην κυβέρνηση για οικονομική στήριξη.

Προκειμένου να μπορούν τα νοσοκομεία να πληρώσουν τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος που έλαβαν. Τα υπόλοιπα νέα του Νοσοκομείου Καβάλας είναι περισσότερο ευχάριστα. Πέρα από την καλή -όπως λέγεται- αποκλιμάκωση σχετικά με τα περιστατικά κορωνοϊού που χρειάζονται νοσηλεία, το Νοσοκομείο περιμένει το επόμενο διάστημα ακόμη έξι μόνιμους γιατρούς. Οι γιατροί αυτοί είναι διαφόρων ειδικοτήτων, έχουν επιλεγεί.

Η διαδικασία βρίσκεται σε φάση ελέγχου των δικαιολογητικών τους. Η γραφειοκρατική αυτή διαδικασία δυστυχώς και είναι απαραίτητη και καθυστερεί. Αλλά είναι βέβαιο ότι θα τελειώσει πριν το Πάσχα. Όταν και θα αναλάβουν υπηρεσία οι 6 γιατροί, ενισχύοντας τη λειτουργία του νοσοκομείου.

Ισχύει πάντα η προοπτική το Νοσοκομείο Καβάλας να διακόψει την εμβολιαστική του διαδικασία καθώς εμβολιασμοί θα γίνονται μόνο στα Κέντρα Υγείας του Νομού Καβάλας. Επί αυτής της εξέλιξης ίσως υπάρξει εξαίρεση. Θα αφορά την εμβολιαστική διαδικασία των μαθητών.

Με τα σημερινά δεδομένα οι μαθητές εμβολιάζονται μόνο με εμβόλιο Pfizer και μόνο στο Νοσοκομείο, με ραντεβού που κλείνουν για το απόγευμα της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου (σχετική φωτογραφία του σημείου που εμβολιάζονται παιδιά).

Δεν αποκλείεται στην περίπτωση τους να συνεχίσουν να εμβολιάζονται στο Νοσοκομείο ακόμα και όταν η υπόλοιπη εμβολιαστική διαδικασία μεταφερθεί στα Κέντρα Υγείας του Νομού Καβάλας. Σημειώνουμε ότι και στο Ν. Καβάλας θα γίνονται τα εμβόλια Novavax. Θα γίνουν εκεί όπου θα υπάρχει ενδιαφέρον και ραντεβού. Για τα συγκεκριμένα εμβόλια η πλατφόρμα των ραντεβού άνοιξε χθες.

Το πρωί της Τετάρτης  στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου νοσηλεύονταν τέσσερις ασθενείς με κορωνοϊό. Τρεις άνδρες και μία γυναίκα. Δύο από τους συγκεκριμένους ασθενείς προέρχονταν από το Δήμο Παγγαίου, ένας από το Δήμο Δράμας και ένας από τον Δήμο Ξάνθης.

Υπάρχει τέλος η πληροφορία σύμφωνα με την οποία το Νοσοκομείο Καβάλας σύντομα θα λάβει εγκεκριμένο από το Υπουργείο Υγείας το νέο του οργανισμό. Είναι κάτι που αναμένεται εδώ και πάρα πολύ καιρό καθώς ο νέος οργανισμός θα διορθώνει λάθη του παρελθόντος ενώ θα δίνει ταυτόχρονα προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης του νοσοκομείου της πόλης μας.

Στα ίδια επίπεδα οι ασθενείς του Νοσοκομείου

Χθες Τετάρτη οι ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Καβάλας ήταν 19 και στη ΜΕΘ 4. Τα τεστ που έγιναν χθες ήταν 86 με 18 θετικά περιστατικά. Χθες υπήρξε μία ακόμη απόφαση προσωρινής αναστολής λειτουργίας τμήματος παιδικού σταθμού:

«Η διοίκηση της Δημοτικής Κοινωνικής «Αλληλεγγύης» αναστέλλει τη λειτουργία ενός βρεφικού τμήματος, του 9ου Βρεφονηπιακού Σταθμού της Διεύθυνσης Προσχολικής Αγωγής και Παιδικής Προστασίας για το χρονικό διάστημα από 2-03-2022 έως και 7-03-2022, σε εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος».

Διαβάστε επίσης