• 6 Μαΐου 2024,

Εμβολιασμένοι όλοι οι επιβάτες του Sea Dream II

 Εμβολιασμένοι όλοι οι επιβάτες του Sea Dream II

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης (χθές) κατέπλευσε στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας το πρώτο κρουαζιερόπλοιο του έτους.

Ένα μικρό σχετικά κρουαζιερόπλοιο που μεταφέρει σε κρουαζιέρα 60 περίπου επιβάτες, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι Εγγλέζοι. Λίγη ώρα μετά την άφιξη του πλοίου οι επιβάτες βγήκαν από αυτό.

Κινήθηκαν είτε μεμονωμένα στο κέντρο της πόλης, είτε με λεωφορείο προς τουριστικό περιορισμό της περιοχής. Πρόκειται για το μικρό αλλά σύγχρονο κρουαζιερόπλοιο Seadream II που εκτελεί κρουαζιέρα στο κεντρικό Αιγαίο. Επόμενο προορισμό μετά την Καβάλα είχε προγραμματίσει το λιμάνι στο νησί της Τενέδου. Το πλοίο ήρθε στην Καβάλα από τη Σκιάθο.

Όπως πέρυσι έτσι και φέτος η πανδημία επηρεάζει σημαντικά τον τουρισμό κρουαζιέρας σε όλο τον κόσμο. Κατά συνέπεια οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων και στην Καβάλα- όπως πέρσι έτσι και φέτος- γίνονται μόνο την φθινοπωρινή περίοδο.

Ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλας περιμένει για φέτος οκτώ κρουαζιερόπλοια! Το πρώτο ήταν το χθεσινό ενώ το τελευταίο αναμένεται στις 15 Νοεμβρίου. Κανείς δεν ξέρει αν ο κατάλογος των αφίξεων που έχει ο ΟΛΚ υλοποιηθεί. Οι εκπρόσωποι του Οργανισμού ισχυρίζονται ότι είναι βέβαιες δύο ακόμη αφίξεις. Στις 17 Οκτωβρίου και στις 27 Οκτωβρίου.

Οι υπόλοιπες αφίξεις φέρονται να είναι με μικρό ή μεγαλύτερο ερωτηματικό. Η οριστική απόφαση φυσικά είναι των εταιριών.

Ο Οργανισμός είναι παρόλα αυτά αισιόδοξος ότι η διορθωτική κίνηση και οι περισσότερες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο κεντρικό λιμάνι αφορούν το έτος 2022.

Τόσο την άνοιξη όσο και το καλοκαίρι αλλά και το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς. Έχει ειπωθεί από εκπροσώπους του Οργανισμού ότι του χρόνου αναμένονται στο κεντρικό λιμάνι περισσότερα από 20 κρουαζιερόπλοια! Κάποιες κρατήσεις έχουν γίνει από τώρα κι έτσι περιγράφονται αρκετά βέβαιες. Γενικά το έτος 2022 είναι ένα έτος επανεκκίνησης της κρουαζιέρας για όλο τον κόσμο. Εξ αυτού του λόγου υπάρχει συγκεκριμένη αισιοδοξία και για το δικό μας  προορισμό.

Οι καιρικές συνθήκες σε γενικές γραμμές ήταν ευνοϊκές χθες για τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Seadream ΙΙ.

Είχαν δηλαδή την δυνατότητα να κινηθούν και με τα πόδια προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά την περιοχή.

Στην άφιξή τους εφαρμόσθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την πρόληψη του κορωνοϊού. Βγαίνοντας από το χώρο του λιμανιού τους έγινε θερμομέτρηση ενώ υλοποιήθηκαν και όλα τα άλλα πρωτόκολλα που ισχύουν για την άφιξη ενός κρουαζιερόπλοιου σε ελληνικό λιμάνι. Η Διεύθυνση Υγείας της ΠΕ Καβάλας έλεγξε όλα τα πιστοποιητικά εμβολιασμού των επιβατών. Όλοι ήταν εμβολιασμένοι.

Ελέγχθηκαν ακόμη και τα λεωφορεία που τους παρέλαβαν για την κοντινή εκδρομή.  Άλλωστε τα ίδια μέτρα είχαν υλοποιηθεί και στο προηγούμενο ελληνικό λιμάνι που είχε φτάσει το ίδιο πλοίο, δηλαδή στο λιμάνι της Σκιάθου.

Διαβάστε επίσης