• 7 Μαΐου 2024,

Εμβολιασμοί στη Δομή – Ξεκίνησαν χθες, θα γίνονται κάθε μέρα

 Εμβολιασμοί στη Δομή – Ξεκίνησαν χθες, θα γίνονται κάθε μέρα

Άρχισε χθες και θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, μάλλον ως την Τετάρτη, η εμβολιαστική διαδικασία στη Δομή φιλοξενίας προσφύγων του «Ασημακοπούλου».

Χθες εμβολιάστηκαν 50 άνθρωποι, ηλικίας από 18 ετών και άνω. Προϋπόθεση είναι να θέλουν να εμβολιαστούν και φυσικά να μην έχουν νοσήσει. Η εμβολιαστική διαδικασία γίνεται στο παλιό διοικητήριο της Δομής. Εκεί εκτός από το εμβολιαστικό κέντρο υπάρχει αίθουσα αναμονής.

Ο εμβολιασμός γίνεται παρουσία γιατρού, από το υφιστάμενο κλιμάκιο στη Δομή του ΕΟΔΥ. Το προσωπικό αυτό έχει εκπαιδευτεί στους εμβολιασμούς. Οι εμβολιασμοί σε πρόσφυγες που βρίσκονται προσωρινά στην Ελλάδα ξεκίνησε προ εβδομάδων από τα νησιά.

Σιγά σιγά επεκτάθηκε και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η Δομή της Καβάλας είναι από αυτές που μάλλον άργησαν να μπουν στη διαδικασία αλλά αυτό οφείλεται στις κεντρικές αποφάσεις στην Αθήνα.

Εν τω μεταξύ οι εμβολιασμοί στο Ν. Καβάλας γενικότερα είναι κάτω των 1.000 την ημέρα. Την Δευτέρα 19 Ιουλίου ήταν 1.106 αλλά την Τρίτη και την Τετάρτη «έπεσαν» στους 750 περίπου την ημέρα. Η μείωση στην προσέλευση στην εμβολιαστική διαδικασία αφορά το σύνολο του Νομού αλλά μεγαλύτερη φαίνεται να είναι στη Θάσο.

Διαβάστε επίσης