• 19 Μαΐου 2024,

«Περιφρούρηση» στην Αλάνα για να μην επανέλθουν τα τροχόσπιτα

 «Περιφρούρηση» στην Αλάνα για να μην επανέλθουν τα τροχόσπιτα

Ο αντιδήμαρχος της δημοτικής ενότητας Ελεύθερων του Δήμου Παγγαίου κ. Χρήστος Πριονίδης ασχολήθηκε την Τετάρτη με την γνωστή υπόθεση απομάκρυνσης τροχόσπιτων από την παραλία Αλάνας.

Μιλώντας στην Πρωινή είπε ότι η παραμονή των τροχόσπιτων κοντά στη θάλασσα -στην Αλάνα της Νέας Ηρακλείτσας- ήταν παράνομη όπως άλλωστε προέκυπτε από τις σχετικές πινακίδες που απαγόρευαν και απαγορεύουν το κάμπινγκ. Και οποιαδήποτε άλλη παρόμοια δραστηριότητα.

Σύμφωνα με το Χρήστο Πριονίδη αφού το θέμα αναδείχθηκε (μέσω ανάρτησης πολίτη), το πρόβλημα λύθηκε όσο πιο γρήγορα γίνονταν. Ενδιαφέρον πάντως έχει αυτό που επίσης δηλώνει. Η κατάσταση στην περιοχή θα παρακολουθείται προκειμένου να μην επιτραπεί εκ νέου να μπουν στην Αλάνα τροχόσπιτα και να εγκατασταθούν «τύπου κάμπινγκ» στην περιοχή κοντά στη θάλασσα.

Ο κ. Πριονίδης δήλωσε:

«Πλέον στην Αλάνα δεν υπάρχει κανένα τροχόσπιτο και έτσι θα διατηρηθεί η εικόνα και η κατάσταση. Έτσι πρέπει να είναι μιας και υπάρχουν σχετικές ενημερωτικές και απαγορευτικές πινακίδες για το κάμπινγκ. Πρέπει να εφαρμοστούν όσα αναφέρουν αυτές οι πινακίδες.

Οπότε μπήκαμε στη διαδικασία και τους απομακρύναμε. Εφαρμόζουμε αυτό που πρέπει. Εφαρμόζουμε τη νομοθεσία. Από την στιγμή που αναδεικνύεται ένα πρόβλημα, λειτουργούμε άμεσα. Δεν μπορούμε να τα προλαβαίνουμε όλα.

Καλώς αναδείχθηκε το πρόβλημα κι εμείς αντιδράσαμε άμεσα. Ήταν 13 τροχόσπιτα, όλα αλλοδαπών. Η εικόνα και η κατάσταση θα μείνει έτσι. Ήδη το βράδυ της Τετάρτης περάσαμε από την Αλάνα και δεν υπήρχε κανένα τροχόσπιτο.

Δε θα το αφήσουμε το θέμα έτσι. Θα παρακολουθούμε».

Διαβάστε επίσης