• 23 Απριλίου 2024,

Ένα αφιέρωμα στον ταξιδευτή ποιητή Νίκο Καββαδία

 Ένα αφιέρωμα στον ταξιδευτή ποιητή Νίκο Καββαδία

Γεμάτη κόσμο ήταν το βράδυ της Δευτέρας η αίθουσα εκδηλώσεων της Στέγης. Ουσιαστικά επρόκειτο για την πρώτη Φθινοπωρινή εκδήλωση, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ο Άγγελος Ζαγοριανός και ο Δημοσθένης Βαρδαβούλιας παρουσίασαν το αφιέρωμα τους στον «… ταξιδευτή ποιητή Νίκο Καββαδία». Η ίδια εκδήλωση είχε παρουσιαστεί πρόσφατα στη Θάσο.

Άρεσε κι έτσι επαναλήφθηκε στην Καβάλα. Οι φίλοι της καλής μουσικής και της Στέγης έσπευσαν. Παρακολούθησαν και χειροκρότησαν θερμά τους δύο άνδρες. Σύντομη εισαγωγή και καλωσόρισμα υπήρξε από τη γενική γραμματέα της Στέγης κ. Ζωή Βυζοβίτη. Πριν την εκδήλωση ο κ. Βαρδαβούλιας είπε στους δημοσιογράφους ότι ήταν χαρά του που βρίσκονταν στο πιο ιστορικό σωματείο της πόλης ως προς τα πολιτιστικά.

Η κ. Βυζοβίτη θυμήθηκε ότι επί των πολιτιστικών ξεκίνησε ως μέλος της θεατρικής ομάδας της Στέγης. «Η ζωή μου έχει σχέση με την τέχνη» είπε για τον εαυτό του ο κ. Ζαγοριανός.

Η κ. Βυζοβίτη τόνισε ότι είναι τιμή της Στέγης που φιλοξενεί την εκδήλωση κι ευχήθηκε η συγκεκριμένη συνεργασία να συνεχιστεί. Στους προσερχόμενους στην εκδήλωση προσφέρονταν αντί συμβολικής τιμής το έντυπο με τίτλο « Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στο Νίκο Καββαδία», στο οποίο υπήρχε ένα μικρό γλωσσάρι ναυτικών όρων – τοπωνυμίων και ιδιωματισμών.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης έπαιξαν μουσική, τραγούδησαν και οι δύο συντελεστές του γεγονότος. Την σκηνοθετική ευθύνη είχε ο κ. Άγγελος Ζαγοριανός.

Διαβάστε επίσης