• 4 Μαΐου 2024,

Τέλος του μήνα τα αντιγριπικά εμβόλια στα φαρμακεία του Νομού Καβάλας

 Τέλος του μήνα τα αντιγριπικά εμβόλια στα φαρμακεία του Νομού Καβάλας

Με δηλώσεις που έκανε το πρωί της Τρίτης στο ραδιόφωνο της Πρωινής η Σίσσυ Ρακιτζή, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας, εξήγησε το τι έχει συμβεί όχι μόνο στο νομό μας αλλά σε όλη την Ελλάδα με την προμήθεια των αντιγριπικών εμβολίων. Ενώ η πρώτη παρτίδα μοιράστηκε σε όλα τα φαρμακεία της χώρας αρχές του μήνα, ο εφοδιασμός διακόπηκε για να ξαναρχίσει τέλος Οκτώβρη.

Η κ. Ρακιτζή τόνισε ότι αυτό οφείλεται στις προμηθεύτριες εταιρείες του αντιγριπικού εμβολίου. Ζήτησε από τους ενδιαφερόμενους να είναι υπομονετικοί και να μην πανικοβάλλονται. Σε γενικές γραμμές διαβεβαίωσε ότι στο τέλος Οκτώβρη όλα τα φαρμακεία του νομού θα έχουν επάρκεια του αντιγριπικού εμβολίου. Δήλωσε μάλιστα ότι ίσως έτσι να είναι καλύτερα γιατί όποιος κάνει το αντιγριπικό εμβόλιο τέλος Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη θα είναι καλυμμένος και για τον Φεβρουάριο αλλά και για τον Μάρτιο. Μήνες στους οποίους η γρίπη σε γενικές γραμμές συνεχίζεται. Η κ. Ρακιτζή τονίζει την ανάγκη να υποβληθούν στο εμβόλιο οι ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.

Παρατηρεί ότι όλο και περισσότεροι πολίτες θέλουν να κάνουν το εμβόλιο καθώς όπως λέει χαρακτηριστικά αν πέρσι από μία οικογένεια έκανε το εμβόλιο ένα μόνο μέλος της φέτος ενδιαφέρονται και όλα τα υπόλοιπα μέλη της ίδιας οικογένειας! Η κ. Ρακιτζή είπε στην Πρωινή: «Αν και ο εφοδιασμός των φαρμακείων του νόμου ξεκίνησε αρχές Οκτώβρη, στη συνέχεια σταμάτης. Όχι Με δική μας ευθύνη. Ο εφοδιασμός θα επαναληφθεί, θα επανέλθει στο τέλος του μήνα.

Ο κόσμος πρέπει να περιμένει και να μην ανησυχεί. Είναι προτιμότερο ο εμβολιασμός θα γίνει στο τέλος του μήνα. Εξ αυτού του λόγου δεν πρέπει να βιάζονται οι πολίτες και να ζητούν από τώρα από τους γιατρούς συνταγογράφηση μιας και η συνταγογράφηση έχει συγκεκριμένη ημερομηνία και χρονική διάρκεια που ισχύει».

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας Σίσυ Ρακιτζή τα τελευταία χρόνια σημειώθηκε αύξηση στην τιμή του εμβολίου κατά της γρίπης που αρχικά διατίθεντο περίπου 6 ευρώ. Τώρα η τιμή του έχει υπερδιπλασιαστεί.  Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κάποια τελευταία εμβόλια να υπάρχουν σε απομακρυσμένα φαρμακεία του νομού εκεί όπου δεν υπήρξε η ζήτηση που σίγουρα υπήρξε στα πιο κεντρικά. Πολλοί φαρμακοποιοί μπορούν να κάνουν τα εμβόλια στα φαρμακεία τους χωρίς επιπλέον επιβάρυνση του πελάτη τους.

Διαβάστε επίσης