• 26 Απριλίου 2024,

Ένα ακόμη Καλοκαίρι χωρίς λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα λόγω πεσμένης γέφυρας

 Ένα ακόμη Καλοκαίρι χωρίς λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα λόγω πεσμένης γέφυρας

Διάφορα στοιχεία και εκτιμήσεις δείχνουν ξεκάθαρα ότι και το προσεχές Καλοκαίρι δεν θα υπάρξει αλλαγή των προσωρινών κυκλοφοριακών δεδομένων λόγω της πεσμένης γέφυρας μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο.

Το θέμα ξαναγίνεται επίκαιρο λόγω της χθεσινής συνέντευξης στην Πρωινή του Βαγγέλη Παππά και των πληροφοριών σύμφωνα με τις οποίες η πραγματογνωμοσύνη για τις αιτίες κατάρρευσης της γέφυρας είναι μήνες «παγωμένη». Κι ενώ το Χειμώνα ζήτημα ιδιαίτερο ας πούμε ότι δεν προκύπτει, το Καλοκαίρι τα περί οδού Βάσου και Κολοκοτρώνη αποδεικνύονται λίγα.

Ας θυμηθούμε ότι οριστική αποκατάσταση της ζημιάς θα γίνει μέσω της Εγνατίας Οδού, η οποία υπέγραψε σχετική σύμβαση με την Περιφέρεια ΑΜΘ. Όλα όσα περιλαμβάνει η σύμβαση θα αργήσουν πολύ. Αργεί όπως προκύπτει μια καλύτερη της υφιστάμενης προσωρινή λύση, η πρόταση του Απριλίου του 2019 της κ. Δρακονάκη. Το έργο μετακίνησης του τοιχίου της αυλής του π. Νοσοκομείου κατά 3 μέτρα πιο μέσα ολοκληρώνεται μελετητικά.

Το καλό σενάριο αναφέρει: Το έργο δημοπρατείται τον Φεβρουάριο κι αρχίζει Μάη με Ιούνη. Προβλέπεται χρονικό διάστημα εκτέλεσης δύο με τρεις μήνες. Άρα και το επόμενο Καλοκαίρι η κίνηση θα εξυπηρετείται όπως σήμερα.

Το ίδιο έργο έχει προϋπολογισμό περίπου 250.000 ευρώ.
Όσο για την άμεση αμφιδρόμηση όπως πρότεινε και προτείνει η παράταξη του κ. Παπαδόπουλου (χωρίς καμία ουσιαστική αλλαγή στα διαθέσιμα πλάτη του δρόμου μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο) η τεχνικής υπηρεσία του Δήμου φέρεται να την απορρίπτει ως μη εφικτή. Η στάση της υπηρεσίας ήταν ίδια κι όταν η πρόταση παρουσιάστηκε πρώτη φορά με αποτέλεσμα να απορριφθεί (εκτός από την υπηρεσία) και από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

Διαβάστε επίσης