• 6 Μαΐου 2024,

Ένα ακόμη πρόστιμο σε κρεοπωλείο

 Ένα ακόμη πρόστιμο σε κρεοπωλείο

Ένα ακόμη πρόστιμο σε κρεοπωλείο του Νομού Καβάλας επέβαλε την προηγούμενη εβδομάδα η Διεύθυνση Εμπορίου της Π.Ε. Καβάλας. Ο έλεγχος στο κατάστημα έγινε πριν το Πάσχα. Το πρόστιμο για δύο παραβάσεις ανέρχεται στο ποσό των 1.500. Το έγγραφο της υπηρεσίας αναφέρει τους λόγους:  Κατά τον έλεγχο της 4/4/2018 ημέρα Τετάρτη και περί ώρα 12:15 ,στο κρεοπωλείο και στο ψυγείο συντήρησης ευρέθηκαν συκωταριές αμνοεριφίων κλειστές προσυσκευασίες κατεψυγμένες σε πορεία απόψυξης δύο τεμάχια τα δε υπόλοιπα οκτώ προσκομίσθηκαν δια χειρός του από χώρο εκτός κρεοπωλείου μη δυνάμενοι να ελέγξουμε την ψυκτική αλυσίδα και τις συνθήκες αποθήκευσης. Η ποσότητα υστερείτο ένα έκαστο από των υποχρεωτικών ενδείξεων στα Ελληνικά ήτοι την ονομασία του τροφίμου, την καθαρή ποσότητα του τροφίμου, την ημερομηνία κατάψυξης με τον αντίστοιχο λογότυπο «καταψύχτηκε στις..», την ημερομηνία «ανάλωσης έως..», και οι ενδείξεις αυτές να ακολουθούνται από την περιγραφή των συνθηκών αποθήκευσης οι οποίες πρέπει να τηρούνται, η χώρα καταγωγής, το όνομα η η εμπορική επωνυμία και η διεύθυνση του υπευθύνου διάθεσης ως φυσικό η νομικό πρόσωπο εγκατεστημένο στην Ελλάδα το οποίο υπό την ιδιότητα του εισαγωγέα η διανομέα διαθέτει το προϊόν στην Ελληνική αγορά.

Επί των αναλόγων επτά σημείων εκρέμετο ικανή ποσότητα λουκάνικα αλυσίδες ως αποτυπώθηκε, παραγωγής του με άδεια λειτουργίας παρασκευαστηρίου από τα οποία απουσιάζανε παντελώς οι ενδείξεις (ονομασία, ποιότητα, σύνθεση, τιμή) ως τρόφιμο μη προσυσκευασμένο και προσφερόμενο στον τόπο λιανικής πώλησης για άμεση πώληση στον καταναλωτή.

Η απόφαση επιβολής προστίμου υπόκειται σε ενδικοφανή προσφυγή ενώπιον του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης εντός τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία κοινοποίησής της. Η απόφαση επί της ενδικοφανούς προσφυγής υπόκειται σε προσφυγή ενώπιον του αρμόδιου Διοικητικού Πρωτοδικείου εντός εξήντα (60) ημερών από την ημερομηνία κοινοποίησής της. Για το παραδεκτό της προσφυγής απαιτείται προκαταβολή ποσού ίσου με το 20% του επιβαλλόμενου προστίμου, ήτοι διακόσια ευρώ (200,οο€).

Διαβάστε επίσης