• 6 Μαΐου 2024,

Ένα μικρό καλοκαιράκι μας περιμένει μέσα στον Σεπτέμβρη !

 Ένα μικρό καλοκαιράκι μας περιμένει μέσα  στον Σεπτέμβρη !

Καλή σας ημέρα και καλό μήνα.

Να έχουμε ένα καλό και κυρίως γλυκό Σεπτέμβρη γιατί ο Σεπτέμβρης παρά το γεγονός ότι φέρνει κάποια μελαγχολία μαζί του ως ο πρώτος μήνας του Φθινοπώρου παρόλα αυτά είναι ένας πολύ γλυκός μήνας.

Είναι ο μήνας που προσφέρεται για ωραίους περιπάτους , για όμορφες ημερήσιες εκδρομές αφού μετά την τρέλα του καλοκαιριού έχει μία ηρεμία που όλοι έχουμε ανάγκη.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία το πρώτο 15νθήμερο του Σεπτέμβρη θα ζήσουμε ένα μικρό καλοκαιράκι αφού οι θερμοκρασίες θα συνεχίσουν να είναι εκεί γύρω στους 30 βαθμούς.

Αυτά μας λέει η ΕΜΥ στα δελτία της οποίας δεν προβλέπονται ούτε βροχές αν και ο φετινός χειμώνας θα είναι ιδιαίτερα βροχερός.

 

Βέβαια ο Σεπτέμβρης εκτός απο την μελαγχολία του Φθινοπώρου μας φέρνει και την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ που όμως φέτος θα είναι μειωμένος κατά 20% μέσο όρο.

Κάτι είναι και αυτό.

Έχουμε γράψει πάρα πολλές φορές ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι ο χειρότερος φόρος που άφησε πίσω του η κρίση και το χειρότερο είναι ένας φόρος που φέρνει ζεστό χρήμα στα ταμεία του κράτους και για τον λόγο αυτό δύσκολα θα καταργηθεί.

Ακόμα και οι έλληνες πολιτικοί που μας έχουν συνηθίσει τόσα χρόνια να υπόσχονται τα πάντα στους πάντες όταν επρόκειτο για τον ΕΝΦΙΑ αναδιπλώνονται.

Οι υποσχέσεις τους φτάνουν μέχρι την μείωση του φόρου.

Ο ΕΝΦΙΑ θα συνεχίσει να υπάρχει στην ζωή μας γιατί είναι ο φόρος που καλύπτει αυτά που δεν εισπράττει το κράτος λόγω της μεγάλης φοροδιαφυγής που υπάρχει ακόμα και σήμερα σε αυτή την χώρα.

Έχουν γίνει πολλές προσπάθειες από τις τελευταίες κυβερνήσεις να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή αλλά λίγα είναι αυτά που καταφέρανε.

Αυτοί που κλέβανε τόσα χρόνια συνεχίζουν να κλέβουν και απλά έχουν γίνει πιο προσεκτικοί.

 

Και το Σαββατοκύριακο που πέρασε είχε πολλές αφίξεις στις παραλίες αφού οι περισσότεροι επιλέγουν να περάσουν αυτές τις τελευταίες καλοκαιρινές τους στιγμές στην θάλασσα.

Η κυκλοφορία στους δρόμους μπορεί να έχει μειωθεί αλλά στις παραλίες ο κόσμος παραμένει αρκετός.

 

Η διάσωση της ΔΕΗ περιλαμβάνει και μείωση της έκπτωσης στους λογαριασμούς ρεύματος των εργαζομένων της επ[ιχείρησης από το 75% στο 35% αλλά και μείωσης του ποσοστού έκπτωσης στους συνεπείς πελάτες της επιχείρησης που πληρώνουν τους λογαριασμούς τους στην ώρα τους.

Αντιδράσεις θα προκαλέσουν και τα δύο αυτά μέτρα αφού και οι εργαζόμενοι της επιχείρησης διαφωνούν αλλά και οι συνεπείς πελάτες της αντδρούν.

 

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης