Ένα πρόβλημα της ALPHA BANK στην Καβάλα

 Ένα πρόβλημα της ALPHA BANK στην Καβάλα

Στην Καβάλα λειτουργούν δύο καταστήματα της ALPHA BANK. Στην οδό Ομονοίας 54 και στην οδό Βενιζέλου 17 (το παλιό κατάστημα της Εμπορικής τράπεζας). Και στα δύο αυτά καταστήματα οι καταθέσεις από τους πελάτες σε εξωτερικά ΑΤΜ γίνονται μόνον με φάκελο. Δηλαδή ο πελάτης τοποθετεί τα χρήματα που θέλει να καταθέσει σε ένα φάκελο που βγάζει αυτόματα το ΑΤΜ και τα βάζει σε μια υποδοχή από όπου τα παίρνει το μηχάνημα.

Σε όλα τα άλλα εξωτερικά ΑΤΜ όλων των υπόλοιπων καταστημάτων των τραπεζών που λειτουργούν στην Καβάλα, ο πελάτης καταθέτει κατ’ ευθείαν και χωρίς φάκελο τα χαρτονομίσματα που επιθυμεί και ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ενημερώνεται ο λογαριασμός του. Την ίδια στιγμή δηλαδή, μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, μπορεί αν θέλει να κάνει διάφορες συναλλαγές με e-banking χρησιμοποιώντας τα χρήματα που μόλις πριν λίγο είχε καταθέσει στο ΑΤΜ της τράπεζας και πέρασαν αυτόματα στον λογαριασμό του.

Δυστυχώς οι πελάτες της ALPHA BANK δεν έχουν αυτή την απλή και αυτονόητη δυνατότητα στην πόλη της Καβάλας. Πρέπει να περιμένουν πότε θα ανοίξει η τράπεζα, να ανοίξουν οι υπάλληλοι το ΑΤΜ να παραλάβουν τον φάκελο με τα χρήματα που είχαν καταθέσει, να τα καταμετρήσουν και στη συνέχεια να τα περάσουν στο λογαριασμό τους.

Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μέχρι και τρία 24ωρα αν είχες την ατυχία να καταθέσεις το χρήματά σου στο ΑΤΜ της ALPHA BANK στην οδό Βενιζέλου (πρώην Εμπορική) μια Παρασκευή μετά τις 3 το μεσημέρι. Τότε τα χρήματά σου θα παραληφθούν, θα μετρηθούν και θα μπουν στο λογαριασμό σου μετά τις 14.30 το μεσημέρι της Δευτέρας αφού το χρηματοκιβώτιο του ΑΤΜ του συγκεκριμένου καταστήματος ανοίγει με χρονοδιακόπτη στις 14.30 το μεσημέρι κάθε εργάσιμης μέρας.

Η διαδικασία αυτή στο κατάστημα της ALPHA BANK στην οδό Ομονοίας γίνεται κάθε πρωί στις 08.00. Έτσι λοιπόν αν θέλεις να κάνεις κάπως πιο γρήγορα τη δουλειά σου είναι προτιμότερο να επιλέξεις το συγκεκριμένο κατάστημα.

Είναι πάντως εντελώς αναχρονιστικό στην εποχή μας, όπου μπορείς να κάνεις τα πάντα από το κινητό σου τηλέφωνο, η ALPHA BANK -και μόνον αυτή στην Καβάλα- να βρίσκεται τόσα χρόνια πίσω και να ταλαιπωρεί τους πελάτες της μ’ αυτόν τον παρωχημένο τρόπο. Τη στιγμή μάλιστα που στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας η συγκεκριμένη τράπεζα έχει αντικαταστήσει τα παλιάς τεχνολογίας εξωτερικά ΑΤΜ της με καινούρια. Για την Καβάλα δεν προβλέπεται να το κάνει κάποια στιγμή αυτό; Τι λένε οι υπεύθυνοι;

Διαβάστε επίσης