• 25 Απριλίου 2024,

Ένα βιβλίο από έναν καθημερινό άνθρωπο

 Ένα βιβλίο από έναν καθημερινό άνθρωπο

Μπήκε φουριόζος και γελαστός πριν λίγες μέρες στα γραφεία της Πρωϊνής με ένα χαμόγελο αθωότητας και αισιοδοξίας παράταιρο για τους καιρούς που ζούμε

Καλημέρα σας!!

Για όλους εσάς που δεν με ξέρετε… ή δεν με θυμάστε…

Ονομάζομαι Βασίλης Καραβάσης με καταγωγή από την Καλλιθέα της Δράμας και ζω στην Θεσσαλονίκη!!

Αν και ασχολούμαι με ιατρικά ρούχα, σαν πωλητής – αντιπρόσωπος και το εμπόριο τους…. μαζί με την αναδουλειά κι ένεκα της κρίσης… τέλειωσα και ήδη εξέδωσα (μόνος μου, αυτοέκδοση…) ένα πανέμορφο βιβλίο που έγραφα επί δύο χρόνια (μιας και το γράψιμο δεν ήταν στις προτεραιότητες μου..) και αφορά την επικοινωνία-μάλλον την έλλειψη της, που σημαδεύει την ζωή μας, την δομή της κοινωνίας μας, ακόμη και την (πάλαι ποτέ) δεμένη οικογένεια μας, και φυσικά και το Facebook, (για συντομία ΦΒ)!!

Τα είπε όλα αυτά με μια ανάσα χωρίς να φύγει το χαμόγελο από τα χείλη του και μας γέμισε κι εμάς με αισιοδοξία αν και δεν είχαμε κανένα λόγο να είμαστε αισιόδοξοι όπως άλλωστε οι περισσότεροι Έλληνες.

Ωστόσο αυτός ο άνθρωπος από την πρώτη στιγμή μας κέρδισε με την συμπεριφορά του και την αλήθεια του. Συνέχισε απτόητος να μας μιλά για το βιβλίο του:

«Αναφέρεται στην προσπάθεια δύο ανθρώπων να επικοινωνήσουν μέσα και μέσω του Facebook και  να βρούνε απαντήσεις, και ίσως αργότερα λύσεις στα προβλήματα τους, με τους άλλους, με τους συζύγους, με τα παιδιά, με τις ελλείψεις, με τις υπερβολές, με την κρίση, με όλα αυτά που δυσκολεύουν την ζωή μας. Και όλα αυτά με διεξοδικές συζητήσεις, καυγάδες, έριδες αλλά και like όπως και poke!! Ή ακόμα και μπλοκ!!

Μέσα σε έναν «εικονικό» κόσμο από πίξελ, γράμματα και λέξεις!!

Που όμως ενίοτε γεννούν και συναισθήματα!! Που χωρίς να μπορούν να εκτονωθούν… λιμνάζουν στα θολά νερά του ΦΒ. Ρηχά και επιπόλαια που αλλοιώνονται από κάποια άλλη «παρουσία» που έρχεται αμέσως μετά!!  Και γεννά καινούρια… μπλεκόμενοι όλοι σε έναν φαύλο κύκλο μοναξιάς που μεταμφιέζεται σε αναζωογόνηση από κάθε καινούρια “φιλία” ή “παρουσία”».

Μας άφησε ένα αντίτυπο του βιβλίου του και μας παρακάλεσε να το προβάλουμε όταν θα μπορέσουμε και να κάνουμε γνωστό στους αναγνώστες μας ότι μπορούν να το βρουν σε μερικά βιβλιοπωλεία της Καβάλας. Όχι σε όλα γιατί μερικοί τον σνομπάρισαν και δεν το πήραν.

Εντάξει δεν πρόκειται για ένα αριστούργημα. Αλλά διαβάζεται με ενδιαφέρον και κυρίως μπορεί κανείς να ανακαλύψει στις σελίδες του σκέψεις που και ο ίδιος έκανε πολλές φορές αλλά ίσως και μερικές λύσεις στα αδιέξοδά του. Ψάξτε το. Αξίζει τον κόπο.

Γειά σου Βασίλη Καραβάση. Αγωνιστή της ζωής με το χαμόγελο στα χείλη.

Διαβάστε επίσης