Έναρξη της διαδικασίας για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης

 Έναρξη της διαδικασίας για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης

Η απόφαση του Θόδωρου Μουριάδη υπήρξε τη Δευτέρα (11/3).

Έναρξη της διαδικασίας για την επιλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης. Επόμενο βήμα ο ορισμός της ειδικής συνεδρίασης και της ψηφοφορίας. Την ίδια μέρα της συνεδρίασης, οι ενδιαφερόμενοι καταθέτουν την αίτηση τους.

Για την εκλογή δεν αρκούν οι ψήφοι της πλειοψηφίας. Χρειάζεται συνεργασία ή συνεργασίες. Ερωτηματικό είναι το τι θα κάνει ο σημερινός Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης κ. Θανάσης Αθανασίου.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημάρχου προβλέπονται και τα ακόλουθα:

«Ο συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης επιλέγεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται με μυστική ψηφοφορία και με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πριν την έναρξη της μυστικής ψηφοφορίας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δίνει το λόγο στους υποψήφιους που το επιθυμούν, προκειμένου να τοποθετηθούν σχετικά με την υποψηφιότητά τους.

Αν δεν επιτευχθεί η επιλογή, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται κατά την ίδια ή μεταγενέστερη συνεδρίαση με την ίδια πλειοψηφία. Προβλεπόμενη θητεία και αντιμισθία του Συμπαραστάτη: Η θητεία του Συμπαραστάτη ακολουθεί τη θητεία των δημοτικών αρχών.

Ωστόσο, είναι επιτρεπτή η ανάκληση του Συμπαραστάτη για πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων του, μετά από ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την ίδια πλειοψηφία και την ίδια διαδικασία που περιγράφεται ανωτέρω. Ο Συμπαραστάτης λαμβάνει Αντιμισθία ισόποση με την Αντιμισθία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου».

Διαβάστε επίσης