• 6 Μαΐου 2024,

Ένας δύσκολος Χειμώνας: Μείωση και της κίνησης των οχημάτων στο κέντρο!

 Ένας δύσκολος Χειμώνας: Μείωση και της κίνησης των οχημάτων στο κέντρο!

Το έμπειρο προσωπικό του τμήματος Τροχαίας Καβάλας θεωρεί βέβαιη την αρκετά μεγάλη μείωση της κίνησης των οχημάτων στο κέντρο της πόλης. Ισχυρίζεται ότι αυτή προέκυψε πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την περίοδο των εορτών. Δηλώνει την έκπληξη της για το γεγονός, το οποίο δεν είναι τυχαίο και δεν είναι μοναδικό στους κεντρικούς δρόμους.

Για μεγάλη πτώση του τζίρου μιλούν συνεχώς το τελευταίο διάστημα και οι καταστηματάρχες. Προκύπτει λοιπόν ότι ο Χειμώνας που διανύουμε είναι αρκετά δύσκολος για την τοπική οικονομία αφού οι Καβαλιώτες προτιμούν να ξοδεύουν λιγότερα και σε γενικές γραμμές να μένουν σπίτι.

Η Πρωινή απευθύνθηκε και σε άλλους τοπικούς φορείς και παράγοντες που κι αυτοί εμπειρικά κλήθηκαν να επιβεβαιώσουν ή όχι τα συμπεράσματα της Τροχαίας.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλης Λεμονίδης είπε ειδικότερα:

« Ειδικά τα απογεύματα δεν κυκλοφορούν στην αγορά ούτε άνθρωποι, ούτε αυτοκίνητα. Η κίνηση το πρωί οφείλεται στις τράπεζες και στις υπηρεσίες».

Ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννης Κελγιώρης συμφώνησε για τη μείωση της κίνησης των οχημάτων αλλά ο πρόεδρος του Eurotaxi είχε άλλη άποψη.

Ο κ. Κατσίδης αναφέρθηκε σε κυκλοφοριακή καθυστέρηση ειδικά την περίοδο των εορτών.

«Μέσα στις γιορτές υπήρχαν στιγμές που το κέντρο ήταν κλειστό. Το ταξίμετρο για μια μικρή διαδρομή Δ. Αγορά- Τίμιος Σταυρός έγραφε σχεδόν 5 ευρώ».

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν οι περιγραφές και τα στοιχεία του προέδρου του Αστικού ΚΤΕΛ Γιάννη Χαλεπιάδη:

« Τα πράγματα είναι όπως ακριβώς τα περιγράφουν οι εκπρόσωποι της Τροχαίας. Εμείς σαν Αστικό ΚΤΕΛ είχαμε και έχουμε πτώση των εισιτηρίων δηλαδή των επιβατών. Αυτό ισχύει για τους τρεις τελευταίους μήνες του προηγούμενου χρόνου και για τον πρώτο του νέου έτους. Με εξαίρεση την Black Friday ή με αφετηρία αυτήν την μέρα είχαμε μεγάλη πτώση επιβατών έως και 100%. Ακόμη και στις γραμμές προς το πρώην ΤΕΙ. Κάθε χρόνο και χειρότερα».   

Διαβάστε επίσης