• 15 Μαΐου 2024,

Ένας σύλλογος κοντά στις Τρίτεκνες οικογένειες

 Ένας σύλλογος κοντά στις Τρίτεκνες οικογένειες

Φωτογραφία από προηγούμενη εκδήλωση του συλλόγου.

Δύο ημέρες κι αυτήν την εβδομάδα (όπως και την προηγούμενη) ο σύλλογος Τριτέκνων μοίρασε φρούτα και λαχανικά στα μέλη του.

Όχι μόνο στην Καβάλα. Πήγε και σε άλλα μέρη του Νομού, πλησίασε και άλλα μέλη του. Η προσπάθεια του συλλόγου γίνεται με νέα δυναμική από το ανανεωμένο διοικητικό συμβούλιο. Μας μίλησε ο κ. Κίμωνας Παπουτσής, πρόεδρος του συλλόγου.

Η συνέντευξη

Ερ: Είναι μια καινούργια διοίκηση στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Τριτέκτων.  Θέλουμε να μας ενημερώσετε σχετικά με την προσπάθεια που κάνετε.

Απ: Η προσπάθεια από τη στιγμή που ανέλαβε το καινούργιο διοικητικό συμβούλιο μετά τις εκλογές που έγιναν το Δεκέμβριο του 2023, στηρίζεται στην απόφαση να αποκτήσει ο σύλλογος μια μεγαλύτερη εξωστρέφεια. Να έρθουμε πιο κοντά στα μέλη μας. Το πρώτο μέλημα μας τις πρώτες μέρες που αναλάβαμε, ήταν η οργάνωση της εκδήλωσης κοπής της πίτας. Αυτή η γιορτή του συλλόγου που γίνεται κάθε χρόνο. Έγινε μια επιτυχημένη γιορτή τον Φεβρουάριο. Τώρα προσπαθούμε να κάνουμε δράσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν και θα προσφέρουν στα μέλη του συλλόγου.

Ερ: Ο σύλλογος Τριτέκτων είναι από τους μεγαλύτερους στην ΠΕ Καβάλας. Έχετε πολλά μέλη.

Απ: Από την έναρξη του συλλόγου το 2010 έχουν εγγραφεί περίπου 900 οικογένειες. Οικονομικά ταχτοποιημένες είναι περίπου 250 οικογένειες. Δεν είναι λίγα τα μέλη. Στο Facebook είναι εγγεγραμμένα περίπου 1.200 άτομα που παρακολουθούν τη σελίδα μας. Υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό για να πλησιάσουμε και άλλους. Οι τρίτεκνες οικογένειες στο νομό Καβάλας είναι πολύ περισσότερες. Στα πλαίσια της τελευταίας δράσης δεν περιοριστήκαμε μόνο στην πόλη της Καβάλας. Συνεχίζουμε στην Ελευθερούπολη και στις Κρηνίδες και μετά σκοπεύουμε να φτάσουμε στη Θάσο. Είμαστε ένας σύλλογος όλης της Περιφερειακής Ενότητας.

Ερ: Το κράτος υποστηρίζει την τρίτεκνη οικογένεια;

Απ: Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να γίνουν για να στηριχθεί η τρίτεκνη οικογένεια και γενικά η οικογένεια. Η τρίτεκνη και μάλιστα μέσω της Ομοσπονδίας των Τρίτεκνων Οικογενειών της Ελλάδος, διεκδικεί εδώ και πολλά χρόνια να αναγνωριστεί ως πολύτεκνη οικογένεια. Θεωρούμε ότι είναι κάτι, το οποίο όχι μόνο απλά θα στηρίξει την Τρίτεκνη οικογένεια, την τρίτεκνη μητέρα που φέρνει στον κόσμο τρία παιδιά, αλλά από εκεί και πέρα θα στηρίξει όλη αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για να αναχαιτιστεί το μείζον πρόβλημα του δημογραφικού. Είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει πλέον η πατρίδα μας και το αναγνωρίζουν όλοι. Είναι κάτι που αναγνωρίζεται στις περισσότερες δυτικές κοινωνίες και έχουν φτάσει να αναγνωρίζονται σε πολλές χώρες οι τρίτεκνες οικογένειες ως πολύτεκνες. Θεσμοθετημένα αυτό.

Ερ: Η αυτοδιοίκηση από την πλευρά της, τι στάση κρατά;

Απ: Η αυτοδιοίκηση πραγματικά όσες φορές έχουμε αποφανθεί στον Δήμο Καβάλας έχει σταθεί κοντά μας. Μας έχει παραχωρήσει χώρο για το γραφείο μας ενώ τελευταία ο ίδιος ο Δήμαρχος, ο κ. Μουριάδης ήρθε στην κοπή της πίτας του συλλόγου για να μας ανακοινώσει τη μείωση κατά 40% των δημοτικών τελών στους λογαριασμούς των τρίτεκνων οικογενειών της Καβάλας. Πραγματικά έχουμε μια πολύ καλή σχέση με τον Δήμο.

Διαβάστε επίσης