• 19 Απριλίου 2024,

Ενδιαφέρον της ΕΤΑΔ για τα καταστήματα της ακτής Καλαμίτσας

 Ενδιαφέρον της ΕΤΑΔ για τα καταστήματα της ακτής Καλαμίτσας

Την προηγούμενη εβδομάδα εργάστηκε στην ακτή της Καλαμίτσας συνεργείο τοπογράφων. Η παρουσία του και η εργασία του έγινε αντιληπτή από περαστικούς και χειμερινούς κολυμβητές. Οι πολίτες αμέσως ρώτησαν για τον λόγο των τοπογραφικών εργασιών. Έλαβαν απαντήσεις που δεν φημίζονται για την αξιοπιστία τους. Με αυτήν την αφορμή τα λόγια του κόσμου αυξήθηκαν, τα σενάρια επίσης. Από την προηγούμενη εβδομάδα ξανακούμε φήμες περί ιδιωτικοποίησης της Καλαμίτσας. Φήμες που όπως όλα δείχνουν δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες η ΕΤΑΔ έστειλε τοπογραφικό συνεργείο στην Καλαμίτσα επειδή έχει συγκεκριμένο σχέδιο για το προσεχές Καλοκαίρι. Αυτό αφορά την ενοικίαση δύο τουλάχιστον καταστημάτων της Καλαμίτσας ώστε η ΕΤΑΔ να μπορεί από το Καλοκαίρι να εισπράττει τα ενοίκια. Κατά τις ίδιες πληροφορίες το συνεργείο έλαβε στοιχεία κι έκανε μετρήσεις για δύο καταστήματα στην Καλαμίτσα. Δεν πήρε στοιχεία από το πρώτο (Μερσέντες) και από το δεύτερο κατάστημα. Ήθελε να πάρει κι από το τελευταίο (πρώην ΜΟ) αλλά δεν μπόρεσε λόγω περίφραξης να το προσεγγίσει. Τα δύο πρώτα καταστήματα της ακτής είτε δεν είναι αρμοδιότητας της ΕΤΑΔ, είτε παρουσιάζουν άλλα προβλήματα. Που την εμποδίζουν να προχωρήσει στην ενοικίαση τους. Η ΕΤΑΔ έστειλε μήνυμα ότι για την ενοικίαση των καταστημάτων της Καλαμίτσας προτεραιότητα έχουν οι επαγγελματίες που τα εκμεταλλεύονται επί σειρά πολλών ετών. Μέχρι το 2015 πλήρωναν ενοίκιο στο Δήμο Καβάλας. Από τότε υπάρχει η γνωστή εκκρεμότητα κι έτσι ουσιαστικά ενοίκια δεν πληρώνονται.

Η Εταιρία του Δημοσίου θέλει το Καλοκαίρι η Καλαμίτσα να λειτουργήσει σωστά, αν είναι δυνατόν και με ομπρέλες- ξαπλώστρες. Θεωρεί ότι έως τότε θα έχει η ίδια την ευθύνη της ακτής κι έτσι προετοιμάζεται. Οι συζητήσεις με το Δήμο Καβάλας ακόμη κι αν συνεχίζονται, δεν δίνουν προοπτική άμεσης συμφωνίας.

Διαβάστε επίσης