Ενδιαφέρουσα πρόταση Θ. Μαρκόπουλου για τη διαδικασία των αποζημιώσεων

 Ενδιαφέρουσα πρόταση Θ. Μαρκόπουλου για τη διαδικασία των αποζημιώσεων

Ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος (περιφερειακός σύμβουλος της αντιπολίτευσης και ειδικότερα της παράταξης Περιφερειακή Σύνθεση) μίλησε το πρωί της Τρίτης στο ραδιόφωνο της Πρωινής.

Ασχολήθηκε κυρίως με το πρόβλημα των ζημιών στις αγροτικές εκτάσεις του Δήμου Παγγαίου, χωρίς να παραλείψει να σχολιάσει ότι αποφασίστηκε το προηγούμενο βράδυ. Στην τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Εξήγησε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο υιοθέτησε και μάλιστα ομόφωνα, ψήφισμα υπέρ της κτηνοτροφίας.

Πρόταση των κτηνοτρόφων της ΑΜΘ. Αποφάσισε κατά πλειοψηφία την αλλαγή του λογότυπου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, όπου το καινούργιο θα προβάλλει το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης. Κατά την άποψη του Θόδωρου Μαρκοπούλου αυτή η αλλαγή και η απόφαση που επακολούθησε, ήταν μεγάλο λάθος.

Ήταν μεγάλο λάθος –είπε- που υπήρχε θέμα και συζητήθηκε. Πολύ περισσότερο- συμπλήρωσε- που πάρθηκε και απόφαση. Κατά τον κ. Μαρκόπουλο το λογότυπο της Περιφέρειας δεν έπρεπε να αλλάξει. Εξήγησε επίσης ότι στη συνεδρίαση υποστήριξε -σε περίπτωση αλλαγής του λογότυπου- να υπάρξει ένα καινούργιο.

Που θα προβάλει τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων. Η πρόταση του είπε ο κ. Μαρκόπουλος δεν έγινε δεκτή. Η σχετική ψηφοφορία ήταν 17- 6 υπέρ του λογότυπου που θα προβάλλει τη Νίκη της Σαμοθράκης. Σχετικά με τα προβλήματα στις αγροτικές καλλιέργειες του Δήμου Παγγαίου ο Θόδωρος Μαρκόπουλος δήλωσε ότι συμφωνεί με τα όσα αποφασίστηκαν, ειδικότερα στις συσκέψεις του Ποδοχωρίου και της Ελευθερούπολης.

Πρότεινε όμως να υπάρξει και μία τοπική επιτροπή που θα παρακολουθεί στενά τις πρωτοβουλίες και εργασίες του ΕΛΓΑ. Μιας και όπως είπε συχνά η διαφορά κρίνεται στις λεπτομέρειες του θέματος.

Ο Θόδωρος Μαρκόπουλος για τις ζημιές δήλωσε:

«Στα 32 χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά και παρακολουθώ τέτοια προβλήματα, πρώτη φορά διαπίστωσα τέτοιας έκτασης και σφοδρότητας ζημιές. Η ανταπόκριση του κράτους και η στήριξη των αγροτών θα πρέπει να είναι άμεση και εύλογη. Αλλιώς θα υπάρξει οικονομική κατάρρευση πολλών αγροτών.

Η πρόταση που θα υλοποιηθεί για αποζημιώσεις κατά ζώνη- όπως έγινε σε αντίστοιχο περιστατικό στη Θεσσαλία- με βρίσκει σύμφωνο. Δημιουργεί ίσως κάποιες αδικίες αλλά αυτή πρέπει να υποστηριχθεί λόγω της ανάγκης άμεσων αποζημιώσεων. Θα πρέπει επίσης να υπάρξει μία τοπική επιτροπή που θα παρακολουθεί το τι κάνει ο ΕΛΓΑ καθώς πολλά πράγματα κρίνονται στις λεπτομέρειες τους.

Εκτιμώ και με βάση τα όσα είδα, ότι υπάρχουν καλλιέργειες σταφυλιού που δεν θα μπορέσουν να καλλιεργηθούν λόγω της ζημίας που υπέστησαν ούτε την επόμενη καλλιεργητική περίοδο».

*Φωτογραφία από την επίσκεψη του κ. Μαρκόπουλου στις πληγείσες περιοχές.

Διαβάστε επίσης