• 20 Απριλίου 2024,

Ενεργειακή αναβάθμιση και στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας

 Ενεργειακή αναβάθμιση και στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας

Αργά αλλά σταθερά προχωρούν οι διαδικασίες στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας. Το έργο πήρε το δρόμο του αλλά ακόμη είμαστε στη φάση της μελέτης. Αναφέρεται σε ένα «κουρασμένο» κτίριο, το οποίο καλό θα ήταν να μπει σε διαδικασία και ριζικής ανακαίνισης.

Αυτό φαίνεται ότι θα επιτευχθεί εμμέσως δια της οδού της ενεργειακής αναβάθμισης. Τα προηγούμενα χρόνια η τοπική κοινωνία απασχολήθηκε από ένα άλλο, σαφώς καλύτερο σενάριο, κατασκευής ενός νέου αστυνομικού μεγάρου. Σε οικόπεδο που για αυτόν τον λόγο υπάρχει στο Περιγιάλι. Σύμφωνα με το νέο και εγκεκριμένο σχέδιο πόλης.

Πρόσφατα το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ολοκλήρωσε την πρώτη φάση της διαδικασίας. Αποφάσισε για την απευθείας ανάθεση της μελέτης του έργου. Επιλέχθηκε δια της νόμιμης διαδικασίας η εταιρία «Υετός Ανώνυμος Εταιρία Μελετών Ερευνών και Συμβούλων». Το ποσό για την εκπόνηση της μελέτης είναι στα 8.000 ευρώ περίπου, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Διαβάστε επίσης