• 29 Απριλίου 2024,

Ενημέρωση για τη Δημοτική Αγορά από τον πρόεδρο της Δημωφέλειας: «Είμαστε πολύ κοντά να αξιοποιήσουμε και το υπόγειο»

 Ενημέρωση για τη Δημοτική Αγορά από τον πρόεδρο της Δημωφέλειας: «Είμαστε πολύ κοντά να αξιοποιήσουμε και το υπόγειο»

Η αφορμή είναι πρόσφατη. Η ενοικίαση 7 καταστημάτων στον 1ο όροφο της Δημοτικής Αγοράς.

Η ενημέρωση απαραίτητη. Για τα κενά καταστήματα και το μέλλον του υπογείου. Αρμόδιος να απαντήσει σε αυτές τις ερωτήσεις είναι ο πρόεδρος της Δημωφέλειας κ. Τάκης Αγγελίδης. Μίλησε χθες στο ράδιο Πρωινή.

Η συνέντευξη

Ερ: Τι έχετε να μας πείτε για την ενοικίαση 7 συνεχόμενων καταστημάτων στον 1ο όροφο της Δημοτικής Αγοράς από Κινέζο έμπορο επιχειρηματία. Θεωρείται θετική εξέλιξη; Είναι μια επιτυχία;

Απ: Προφανώς είναι επιτυχία γιατί μιλάμε για σχεδόν έναν ολόκληρο διάδρομο και όσον αφορά για το θέμα του Κινέζου δεν κάνω κάποιο σχόλιο με την έννοια ότι ο άνθρωπος είναι ένας εξαιρετικός επιχειρηματίας, από τους πιο καλοπληρωτές της δημοτικής αγοράς. Απασχολεί Έλληνες υπαλλήλους. Τα οικονομικά του συμφέροντα είναι στην Καβάλα. Αποδίδει το ΦΠΑ στην Καβάλα, έχει λογιστή του στην Καβάλα. Οπότε δεν αντιλαμβάνομαι για ποιο λόγο, μιλάμε αν είναι κινέζος ή αν είναι Γάλλος ή αν είναι Ιταλός. Τα 7 καταστήματα δεν είναι ακριβώς του ίδιου, τα έχει πάρει η κόρη του και προφανώς θα αξιοποιηθεί η δημοτική  αγορά και θα αποκτήσει ζωή, γιατί 7 καταστήματα συνεχόμενα είναι ένα θέμα το οποίο πραγματικά θα γεμίσει τη δημοτική αγορά και θα έχουν όφελος όλοι.

Ερ: Τι κατάσταση επικρατεί με τα μαγαζιά, έχετε και άλλα άδεια;

Απ: Η αλήθεια είναι ότι τα άδεια μαγαζιά δεν είναι πολλά. Είναι 3-4. Πιστεύω ότι όσο η δημοτική αγορά γεμίζει τόσο προκαλεί το ενδιαφέρον και από άλλους επαγγελματίες. Οπότε νομίζω ότι είμαστε πολύ κοντά, δεδομένο ότι ξεπερνάμε σιγά-σιγά και την οικονομική κρίση αλλά υποθέτουμε ότι θα ξεπεραστεί και η οικονομική κρίση. Αν οι συνθήκες είναι κανονικές πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου τουλάχιστον από μαγαζιά να γεμίσει και αυτό το πράγμα θα συμπαρασύρει και την αξιοποίηση του χώρου  που είναι ένα θέμα το οποίο μας απασχολεί πολύ. Γιατί είναι μια δημοτική αγορά η οποία είναι άδεια. Προφανώς λόγω των προβλημάτων που υπάρχουν όλο το χρονικό διάστημα στην κοινωνία. Τώρα σίγουρα θα υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι γιατί ήδη υπάρχουν κάποιες συζητήσεις και πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε και το υπόγειο. Είναι εντελώς άδειο το υπόγειο. Υπάρχει ένας επιχειρηματίας μας ψάρια ο οποίος ασχολείται του οποίου το συμβόλαιο ακόμη δεν έχει ανανεωθεί ούτως ώστε όταν και εφόσον υπάρξει περίπτωση κάποιου ενδιαφερόμενου να μπορέσει γρήγορα να εγκατασταθεί στον χώρο.

Ερ: Για το υπόγειο είναι κοντά οι ενδιαφερόμενοι να γίνουν και ενοικιαστές; Είναι κοντά η ώρα που θα γεμίσει και το υπόγειο;

Απ: Αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Πρώτα απ` όλα εξαρτάται όσον αφορά τη χρήση, προφανώς θα γίνει διαγωνισμός, προφανώς θα γίνουν διάφορες διαδικασίες, πρέπει να βρεθούν ενδιαφερόμενοι και όποιος έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα το πάρει. Θεωρώ ότι είμαστε πολύ κοντά στο να αξιοποιήσουμε και το υπόγειο Απλά πρέπει να υπάρξει πολύ έντονο ενδιαφέρον από επιχειρηματίες. Καταρχάς έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, περιμένουν τις εξελίξεις, περιμένουν τα υγειονομικά, την πανδημία και πως θα πάει η χρονιά. Πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε ευχάριστα νέα.

Ερ: Υπάρχει και το μεγάλο θέμα των έργων συντήρησης, περιποίησης του κτιρίου αυτού. Σε όλους τους ορόφους και όχι μόνο στο υπόγειο και τον 1ο όροφο.

Απ: Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Πραγματικά η δημοτική αγορά είναι ένα κτίριο εδώ και 30 χρόνια. Κάθε χρόνο γίνονται κάποιες συντηρήσεις αλλά νομίζω ότι η κατάσταση έχει φτάσει σχεδόν στο απροχώρητο. Χρειάζεται μια γενναία ανακαίνιση, με την έννοια ότι από το πρωί έως το βράδυ, όλα τα άτομα τα οποία ασχολούνται εκεί, ασχολούνται με διάφορες μικρό συντηρήσεις που διάφορα προβλήματα ανακύπτουν. Ειδικά με θέματα υγρασίας, βροχής κτλ. Είναι ένα θέμα το οποίο μας απασχολεί και ευτυχώς μια θετική εξέλιξη είναι ότι έχουμε υποβάλει στο πρόγραμμα «Τρίτσης» μια μελέτη εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης της δημοτικής αγοράς ύψους 1.250 . 000 ευρώ με ΦΠΑ ούτως ώστε εγκριθεί αυτή η μελέτη θα μπορούμε να είμαστε έτοιμοι το να ανακαινιστεί ριζικά η δημοτική αγορά. Αυτό όμως θα πάρει κάποιο χρόνο γιατί αντιλαμβάνεστε ότι σε δημοτικά κτίρια ή σε δημόσια κτίρια τα οποία δεν είναι ιδιωτικά δεν μπορείς να παρέμβεις αμέσως αν δεν μπορείς να κάνεις διαγωνισμό μελέτης και διαγωνισμό μετά υλοποίησης. Το πρόβλημα μου είναι μέχρι να γίνουν όλα αυτά τα οποία δρομολογούνται, πως θα συντηρήσουμε τη δημοτική αγορά

Πραγματικά είναι ένα παλιό κτίριο με πάρα πολλές ανάγκες και με πάρα πολλά προβλήματα.

Διαβάστε επίσης