Παραμένουν στην πύλη του εργοστασίου οι εργαζόμενοι στα Πετρέλαια

 Παραμένουν στην πύλη του εργοστασίου οι εργαζόμενοι στα Πετρέλαια

Παρά το ότι δεν έγιναν επίσημες ανακοινώσεις (τουλάχιστον ως χθες το απόγευμα), οι εργαζόμενοι στα Πετρέλαια κατά τη χθεσινή γενική τους συνέλευση αποφάσισαν να συνεχίσουν την παρουσία τους στην είσοδο του εργοστασίου στη Νέα Καρβάλη τονίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουν και περιφρουρούν την ασφαλή του λειτουργία.

Η διαδικασία της συντήρησης συνεχίζεται για κάποιες μέρες ακόμη, αυτός είναι ο λόγος που εδώ και εβδομάδες έχει σταματήσει και η διαδικασία παραγωγής.

Χθες στο ραδιόφωνο της Πρωινής μίλησε ο κ. Βαγγέλης Παππάς.

«Παραμένω ενεργός ως πρόεδρος του συνεταιρισμού», είπε χαρακτηριστικά και κατηγόρησε την εταιρία ότι: 1) Θέλει να κάνει δούλους τους εργαζόμενους, 2) Αποφάσισε σύγκρουση με αυτούς 3) Στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που προηγήθηκαν το λειτουργικό κόστος μειώθηκε όσο ήταν δυνατόν 4) Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν την εταιρία αλλά χωρίς να βάζουν σε κίνδυνο την περιοχή 5) Η εταιρία θέλει να διαλύσει το σωματείο.

Ο κ. Παππάς είπε επίσης ότι πέντε λεπτά μετά τη διαφωνία του με την εταιρία και την απόφαση «συνταξιοδότησης» του, εξώδικο με σχετικό περιεχόμενο παραδόθηκε στην οικία του. Νωρίτερα ο κ. Σωτήρης Χιωτάκης εκπρόσωπος της εταιρίας είχε αναφερθεί σε διαφορά αντίληψης μεταξύ της εταιρίας και των Β. Παππά- Κ. Ιωαννίδη, διαφορά αντίληψης –τόνισε- για τα από εδώ και πέρα στον Πρίνο. Άφησε υπονοούμενα ότι οι αντιδράσεις του σωματείου υποστηρίζονταν από τους Παππά- Ιωαννίδη και τέλος δήλωσε ότι «… αναγκαστήκαμε να πάμε σε αυτήν την λύση (ως προς τους Παππά- Ιωαννίδη) Μακάρι να γίνονταν διαφορετικά. Το επιδιώξαμε αλλά ήταν αδύνατο…».

(πηγή φωτογραφίας: Ανάρτηση του σωματείου των εργαζόμενων στα Πετρέλαια)

Διαβάστε επίσης