• 25 Απριλίου 2024,

Έτοιμη η ΝΔ Καβάλας για τις εκλογές της Κυριακής

 Έτοιμη η ΝΔ Καβάλας για τις εκλογές της Κυριακής

Στο ραδιόφωνο της Πρωινής μίλησε χθες ο πρόεδρος της απερχόμενης Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μπάμπης Δράκος. Αναφέρθηκε στα διαδικαστικά της ψηφοφορίας την ερχόμενη Κυριακή.

Θυμίζουμε ότι την Κυριακή σε όλη την Ελλάδα τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας ψηφίζουν πρόεδρο και μέλη των νέων νομαρχιακών επιτροπών. Πρόεδρο και μέλη των δημοτικών οργανώσεων αλλά και τους συνέδρους. Εφόσον το συνέδριο του κόμματος θα πραγματοποιηθεί κανονικά όπως προγραμματίζεται. Στο τέλος του έτους.

Ο Μπάμπης Δράκος είπε στο ραδιόφωνο της Πρωινής ότι η διαδικασία στο Νομό Καβάλας διαδικαστικά και οργανωτικά είναι σχεδόν έτοιμη. Την Κυριακή θα υπάρχουν αρκετές κάλπες σε τέσσερα διαφορετικά σημεία του Νομού για να επισπευσθεί και να διευκολυνθεί η διαδικασία της ψηφοφορίας. Στην πόλη της Καβάλας η ψηφοφορία θα γίνει στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» (Διοικητήριο). Εκεί μάλιστα θα υπάρχουν 4 ή 5 κάλπες.

Για πιο γρήγορη εξυπηρέτηση όσων θα προσέρχονται να ψηφίσουν. Στο δημαρχείο της Ελευθερούπολης δύο κάλπες. Στο δημαρχείο της Θάσου μία και στο κτίριο πρώην ΚΕΓΕ Χρυσούπολης μία κάλπη. Εντύπωση δημιουργεί το νούμερο αυτών που έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στις εκλογές της Κυριακής. Είναι δυόμιση χιλιάδες άνθρωποι του Νομού Καβάλας. Ο κ. Δράκος είπε ότι το μεγάλο αυτό νούμερο επετεύχθη κυρίως από τις επανεγγραφές και επικαιροποιήσεις στοιχείων παλαιότερων μελών. Εννοείται ότι ένα 20% του αριθμού των ψηφοφόρων είναι νέες εγγραφές.

Από τους δυόμισι χιλιάδες που έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν περίπου 400 δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν ηλεκτρονικά. Έτσι προβλέπονταν – είχαν δηλαδή αυτήν την επιλογή- και έτσι έγινε. Από τους προαναφερθέντες -σύμφωνα με τον Μπάμπη Δράκο- και σε σχέση με την προηγούμενη ίδια εκλογική διαδικασία, στις εκλογές της Κυριακής ψηφίζουν 50% περισσότερα μέλη του κόμματος στο Νομό Καβάλας! Ο κ. Δράκος θύμισε ότι οι εκλογές γίνονται 8 το πρωί με 7 το απόγευμα. Εκτιμά ότι το αποτέλεσμα θα γίνει γνωστό δύο ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης.


Από την οργάνωση δόθηκε στη δημοσιότητα το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Από τη Δ.Ε.Ε.Π. Νέας Δημοκρατίας Καβάλας ανακοινώνονται τα κάτωθι σχετικά με τις εσωκομματικές εκλογές της 24ης  Οκτωβρίου 2021 για την ανάδειξη  των νέων αιρετών διοικήσεων των κομματικών οργάνων της Πανελλαδικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας: 1) Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί  από ώρα 8.00 το πρωί έως και 19:00 το απόγευμα. 2) Τα εκλογικά κέντρα στα οποία θα διεξάγεται ψηφοφορία στην Π.Ε. Καβάλας και Θάσου είναι τα εξής: α) Για το Δήμο Καβάλας και τα μέλη της αντίστοιχης τοπικής οργάνωσης: στην αίθουσα Νικολάου Μάρτη, στο ισόγειο του κτιρίου της Αντιπεριφέρειας Καβάλας στην Καβάλα. β) Για το Δήμο Παγγαίου και τα μέλη της αντίστοιχης τοπικής οργάνωσης: στον προθάλαμο του Δημαρχείου Παγγαίου στην Ελευθερούπολη.γ) Για το Δήμο Νέστου και τα μέλη της αντίστοιχης τοπικής οργάνωσης : στο δημοτικό κτίριο  πρώην Κ.Ε.Γ.Ε. Νέστου, νυν αίθουσα Αγροτικού Συλλόγου Νέστου στην Χρυσούπολη, και δ) Για το Δήμο Θάσου  και τα μέλη της αντίστοιχης τοπικής οργάνωσης: στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θάσου στο Λιμένα.

Διαβάστε επίσης