Ενισχύονται τα μέσα ασφαλείας στη γέφυρα

 Ενισχύονται τα μέσα ασφαλείας στη γέφυρα

Στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ συνεχίστηκε και χθες το πρωί η γέφυρα που κατέρρευσε τον περασμένο Νοέμβρη, προς τη γνωστή κατεύθυνση εξεύρεσης και υλοποίησης άμεσης λύσης προκειμένου να ανακουφιστούν τα κυκλοφοριακά δεδομένα στην ανατολική πλευρά της πόλης. Η αρχή έγινε την Κυριακή με σχετική ανακοίνωση του ο Μάκης Παπαδόπουλος, την οποία σχολίασε ο Θόδωρος Μουριάδης, ενώ δική του πρόταση κατέθεσε ο Βαγγέλης Παππάς.

Νωρίς χθες το πρωί ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στη γέφυρα, δηλαδή τοποθετήθηκε από υπαλλήλους του δήμου επιπλέον σιδερένιο πλέγμα, ώστε στο επικίνδυνο λόγω της κατάρρευσης σημείο να μη επιτρέπεται να κινηθούν οχήματα και πεζοί. Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας αναμένονταν το θέμα να συζητηθεί και στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου φημολογούνταν ότι η δήμαρχος θα κατέθεσε νέα και συγκεκριμένη πρόταση.

Επί της κυριακάτικης ανακοίνωσης του Μάκη Παπαδόπουλου ο υποψήφιος δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης δήλωσε χθες στο ράδιο ΠΡΩΙΝΗ: « Πρέπει να δοθεί λύση. Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, κοσκινίζει. Η πρόταση που κατέθεσα είναι απλή. Πρέπει κάτι να γίνει». Μέσω των ίδιων δηλώσεων ο κ. Μουριάδης απάντησε με ειρωνικό σχόλιο προς την πλευρά Παπαδόπουλου, ο οποίος είχε σχολιάσει αρνητικά την πρόταση Μουριάδη αναφορικά με την εξυπηρέτηση των πεζών μέσω πρόβολου.

Ο Βαγγέλης Παππάς σημείωσε ότι υπάρχει καθημερινό πρόβλημα με τα μεγάλα οχήματα που από λάθος εισέρχονται και στην οδό Βάσσου και στην οδό Κουντουριώτου. Πρότεινε μια πρόχειρη λυόμενη πεζογέφυρα πάνω από τη γέφυρα που έχει καταρρεύσει. Μια κατασκευή που θα αναλάβει ο στρατός και θα εξυπηρετεί τους πεζούς. Ενώ για τα οχήματα, ο κ. Παππάς επανέλαβε το γνωστό σενάριο χρήσης της υφιστάμενης οδού με την προϋπόθεση της διαπλάτυνσής της.

Τέλος, στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ μίλησε ο Σωτήρης Λαζαρίδης, υποψήφιος της παράταξης του Μάκη Παπαδόπουλου. Απέρριψε και πάλι την ιδέα του πρόβολου, καθώς όπως δήλωσε από κάθε πλευρά δεν είναι άμεσα υλοποιήσιμη η πρόταση Μουριάδη.

 

******

 

Διαβάστε επίσης