• 4 Μαΐου 2024,

Ενίσχυση τον Γενάρη με δύο γιατρούς από Χρυσούπολη- Θεσσαλονίκη

 Ενίσχυση τον Γενάρη με δύο γιατρούς από Χρυσούπολη- Θεσσαλονίκη

Μετατίθεται για λίγο αργότερα η έναρξη των εμβολιασμών στο Νοσοκομείο Καβάλας εξ αιτίας- όπως φαίνεται- καθυστέρησης στην παραλαβή των εμβολίων στην Ελλάδα. Κατόπιν τούτου οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνουν την προσεχή Πέμπτη 7 Ιανουαρίου ενώ το προηγούμενο βράδυ θα παραληφθούν τα 680 εμβόλια από το Νοσοκομείο.

Ο λοιπός σχεδιασμός δεν άλλαξε δηλαδή θα γίνονται περίπου 100 εμβόλια την ημέρα σε γιατρούς- υγειονομικούς και λοιπούς εργαζόμενους τόσο του Νοσοκομείου όσο και των Κέντρων Υγείας. Ίδια αλλαγή ως προς το χρονοδιάγραμμα των εμβολιασμών έγινε και σε άλλα Νοσοκομεία της επαρχίας και ειδικότερα της Βόρειας Ελλάδας.

Οι άρρωστοι στην κλινική Covid μειώθηκαν περισσότερο το προηγούμενο διάστημα, το πρωί του Σαββάτου ήταν 36. Το νούμερο των 36 μόνο αρρώστων με covid παραπέμπει στην αρχή του περασμένου Νοέμβρη όταν και το Νοσοκομείο άρχισε να γεμίζει από περιστατικά covid.

Π.χ. τη Δευτέρα 9 Νοέμβρη οι άρρωστοι στην κλινική ήταν 31 αλλά στις 23 του ίδιου μήνα 144!

Εν τω μεταξύ το Νοσοκομείο Καβάλας θα ενισχυθεί με δύο γιατρούς τον μήνα Γενάρη, προερχόμενους από το Κ.Υ. Χρυσούπολης και το Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης. Θα αντικαταστήσουν συνάδελφο τους που υπέστη έμφραγμα!

Ο γιατρός από το Ιπποκράτειο είναι παθολόγος ΜΕΘ και του Κ.Υ. Χρυσούπολης γενικός γιατρός. Το Σάββατο στη ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου Καβάλας νοσηλεύονταν 7 ασθενείς.

Παρά την μείωση των περιστατικών και του προβλήματος στην ΠΕ Καβάλας, το Νοσοκομείο θα παραμείνει σε ετοιμότητα όλον τον Γενάρη. Τα κρεβάτια των κλινικών covid αν και άδεια θα είναι πάντα λειτουργικά.

Αυτές είναι οι εντολές του Υπουργείου Υγείας λόγω ανησυχίας για τρίτο κύμα της νόσου. Αυτό αν υπάρξει, θα εμφανιστεί στα μέσα Γενάρη. Όπως λένε οι ειδικοί θα οφείλεται και στην χαλαρότητα της τήρησης των μέτρων κατά τις ημέρες των εορτών.

Σημειώνουμε ότι στο Νοσοκομείο Καβάλας πριν την αλλαγή του χρόνου πέθανε από κορωνοϊό η καθηγούμενη της ιεράς μονής Αγίου Παντελεήμονα Χρυσοκάστρου. Ήταν 87 ετών.

Διαβάστε επίσης